U korak sa svetom: PKS firmama za digitalizuju daje i do 12.000 evra

09.06.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje "Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća"

U korak sa svetom: PKS firmama za digitalizuju daje i do 12.000 evra
Copyright Pixabay/Photo Mix

Srpske kompanije mogu da konkurišu na "Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća" i tako dobiju subvencije od 6.000 do 12.000 evra za unapređenje i modernizaciju svog poslovanja.

Ovaj program, koji će biti organizovan treći put, fokusiran je na unapređenje konkurentnosti MMSP i omogućava firmama da uz pomoć eksperata za digitalnu transformaciju poslovanje podignu na viši nivo uvođenjem savremenih alata, navodi se u saopštenju PKS.

Pravo učešća imaju sve kompanije koje zapošljavaju između pet i 249 radnika, a program je otvoren dok se ne potroše sredstva predviđena za subvencije.

Iz PKS-a su saopštili da je digitalna transformacija odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brži rast i pozicioniranje na novim tržištima.

- To je i prečica za unapređenje komunikacije sa kupcima i dobavljačima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti, unapređenje digitalnog marketinga i promotivnih aktivnosti -  istakla je PKS.

Kako je objašnjeno, bespovratna subvencija CDT-a do 6.000 evra izjednačena sa iznosom koji je kompanija spremna da investira u procese digitalne transformaciju.

- Ako kompanija investira, na primer 6.000 evra, u kupovinu adekvatnog softvera ili hardvera, onda će joj i CDT opredeliti bespovratnu subvenciju u istom iznosu. Ukoliko se firma odluči za sprovođenje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) u tom slučaju ima pravo na bespovratnu subvenciju do 12.000 evra - rekao je direktor CDT-a Predrag Nikolić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike