Važan dogovor Vučića i Orbana: U Mađarskoj ćemo uskladištiti 300 do 500 mlliona kubika gasa

21.05.2022

18:40

0

Predsednik je rekao i da će Srbija "naći novac za sve to, čak i unapred"

Važan dogovor Vučića i Orbana: U Mađarskoj ćemo uskladištiti 300 do 500 mlliona kubika gasa
24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj.

- Važno je što nam premijer Mađarske omogućava da uskladištimo između 300 i 500 miliona kubnih metara gasa, rekao je Vučić za TV Pink, objasnivši da bi time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja.

Predsednik je rekao i da će Srbija "naći novac za sve to, čak i unapred", iako to, kaže, nije lako.

Kad je reč o struji, Vučić kaže da će Srbija kupovati fjučerse i forvardse.

- Dakle, bolje da kupimo unapred, ali da imamo to garantovano i tražićemo dogovore preko prijateljskih zemalja, da ne mogu da nam kažu da zbog više sile ne mogu da nam daju struju. Moramo o svemu tome da brinemo kako bismo obezbedili naše građane za zimu. Nisu u pitanju samo topli stanovi već i da li ćemo obezbediti struju za fabrike da bi mogle da rade. Verujem da ćemo u tome uspeti, naveo je Vučić.

Najavio je da će od ponedeljka krenuti u obilazak svih velikih infrastrukturnih radova.

- Nismo ih zaustavili, da vidimo kakvo je stanje sa izgradnjom metroa u Beogradu, Moravskim koridorom, požarevačkim koridorom, naveo je Vučić.

Kazao je da uskoro treba da krene potpisivanje i radovi na prvoj deonici brze pruge Niš - Beograd od Ðunisa do Stalaća, kao i da moraju da počnu pregovori za obnovu barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Vučić je rekao da se gradi i autoput Ruma - Šabac i da je most kod Šapca već gotovo više od 73 odsto i da je počela gradnja prvih 4,5 km autoputa od Šapca do Loznice.

- Moramo da ubrzamo jer moramo da održimo stopu rasta i budemo među prvih pet zemalja u Evropi i ove godine, jer to nam omogućava da čuvamo napredak Srbije i obezbeđujemo veće plate i penzije. Uveren sam da ćemo zajednički uspeti da pobedimo sve nedaće i izazove i osiguramo nacionalni ponos zemlje i ekonomski prosperitet, naveo je Vučić.

Bonus video
TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti