"Cena nafte nas razara, ali kakav god ugovor da potpišemo, biće bolji od onih koje imaju ostale evropske zemlje "

17.04.2022

19:40

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, gostujući u emisji "Hit tvit" da su posledice sukoba na istoku katastrofalne po sve nas

"Cena nafte nas razara, ali kakav god ugovor da potpišemo, biće bolji od onih koje imaju ostale evropske zemlje "
Ilustracija - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, gostujući u emisji "Hit tvit" da su posledice sukoba na istoku katastrofalne po sve nas, i da je pitanje da li ćemo moći da izlazimo na finansijsko tržište kako bi radili "rol over" kredita.

- Ja ne verujem da će ovo proći ni za tri, ili četiri godine. Govorim o ekonomskim posledicama. Nas očekuje razgovor sa Rusima oko cene gasa. Slušao sam razne koji pričaju da nije potpisan ugovor zbog izbora. Ajde ne pričajte gluposti. Kakav god ugovor da potpišemo verujem da će biti bolji nego oni koje imaju evropske zemlje. Ali sada i da dobijemo 75 odsto naftnu formulu, nafta je mnogo skuplja. Cena nafte nas razara - rekao je on.

Printscreen/Pink
 

Kako navodi, u Americi je galon otišao sa 3,7 na 5,9 dolara, i sada se ceo svet menja.

- Mi ne živimo van sveta. Mi bolje prolazimo nego drugi. Nikome nismo rekli da ćemo isključiti grejanje, ili da se ne kupa, ili da neće biti pšenice i kukuruza. Mi to nismo uradili. Evo prošao je 4. april, pa još nisam to saopštio - rekao je predsednik.

O čemu je predsednik Srbije još pričao čitajte u našem BLOGU.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike