Smena u EPS-u: Direktor Tomašević postavio novu izvršnu direktorku

21.03.2022

11:47

0

Zorana Stojković je već bila na ovoj funkciji

Smena u EPS-u: Direktor Tomašević postavio novu izvršnu direktorku
Ilustracija - Copyright Pixabay

Novi v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević imenovao je novu - staru izvršnu direktorku za korporativne poslove Zoranu Stojković, umesto dosadašnje direktorke Katarine Mijuk, objavljeno je na portalu Agencije za privredne registre (APR).

Naime, Stojkovićeva je već bila na ovoj funkciji, ali ju je bivši v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić smenio u januaru 2017. godine piše Nova ekonomija.

U svojoj biografiji navodi da je bila direktorka Sektora za pravne poslove EPS-a od 2012. godine, da bi četiri godine kasnije bila imenovana za izvršnu direktorku za korporativne poslove.

Stojković se od 2004. godine bavi advokaturom i zastupanjem pred domaćim i stranim sudovima, kao i u međunarodnoj arbitraži, piše u biografiji.

Nekadašnja izvršna direktorka

Katarina Mijuk je za izvršnu direktorku za korporativne poslove EPS-a imenovana u maju 2021. godini. Pre toga, bila je direktorka novoformiranog Sektora za zasupanje gde je "formirala tim koji uspešno zastupa JP EPS u više stotina hiljada predmeta pred domaćim, stranim sudovima i arbitražama", navodi u svojoj zvaničnoj biografiji.

Podsećamo, Miroslav Tomašević je postavljen za v.d. direktora EPS-a početkom marta umesto dotadašnjeg Milorada Grčića.

Tomašević je bio i direktor za unapređenje sistema u Termo-elektrani Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu.

Grčić je, nakon niza incidenata na TENT-u izazvanih prvim snegom u decembru, podneo ostavku koju je prihvatila i Vlada Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike