Amazon kupio čuveni filmski studio koji je stvorio "Rokija” i "Džejmsa Bonda”!

17.03.2022

15:09

0

Vest o kupovini doneta je nakon što je istekao rok u kojem Federalna trgovinska komisija (FTC) SAD može da ospori sporazum

Amazon kupio čuveni filmski studio koji je stvorio "Rokija” i "Džejmsa Bonda”!
profimedia-0671021484 - Copyright Profimedia

Amazon je danas saopštio da je zaključio ugovor vredan 8,5 milijardi dolara za kupovinu MGM-a, kombinujući tako legendarni filmski studio, koji stoji iza "Rokija” i "Džejmsa Bonda” sa gigantom onlajn maloprodaje, jer želi da privuče više potrošača, prenosi Rojters.

Kako je saopštio Amazon, poželeće dobrodošlicu svim zaposlenima MGM-a i radiće sa rukovodstvom studija, ukazujući da neće biti otpuštanja. Ovakva odluka doneta je nakon što je istekao rok u kojem Federalna trgovinska komisija (FTC) SAD može da ospori sporazum.

Prodavac sa sedištem u Sijetlu objavio je transakciju u maju 2021. godine, rekavši da je MGM ponudio mnoštvo sadržaja kako bi privukao potrošače u svoj "klub za brzu isporuku i strimovanje" Prime, koji košta 14,99 dolara mesečno.

Skoro godinu dana kasnije, pred Amazonom nema regulatornih prepreka. Evropska komisija odobrila je sporazum u utorak, bez ikakvih uslova.

Isto tako, Amazon je ranije obavestio FTC da je "u velikoj meri ispunio” zahteve za informacijama o dogovoru. Prema Amazonu, kako prenosi Rojters, osoblje MGM-a će se pridružiti organizaciji Majka Hopkinsa, višeg potpredsednika Prime Video i Amazon Studios.

MGM pojačava ponudu Amazon Prime Videa sa više od 4.000 filmskih naslova, kao i ovogodišnjim filmovima nominovanim za oskara, ali i dugačkom listom televizijskih emisija koje bi mogle pomoći Amazonu da se takmiči sa rivalima za striming Netfliksa i Dizni+ kanala.

Hopkins je pohvalio MGM-ovu "široku paletu originalnih filmova i televizijskih emisija“.

- Pozdravljamo zaposlene, kreatore i talente MGM-a u Prime Video i Amazon Studios, i radujemo se zajedničkom radu kako bismo stvorili još više prilika za pružanje kvalitetnog sadržaja - rekao je on u izjavi.

FTC je, inače, vodio širu istragu o Amazonu u okviru vladinih antimonopolskih poteza započetih pod Trampovom administracijom u četiri velike tehnološke platforme, uključujući Fejsbuk i Gugl.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rojters

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike