„Nema poskupljenja osnovnih namirnica, Robne rezerve pune“

16.03.2022

10:15

0

Srpsko tržište je dobro snabdeveno i nestašica neće biti, kaže ministarka trgovine Tatjana Matić

„Nema poskupljenja osnovnih namirnica, Robne rezerve pune“
ulje zejtin maxi foto ss - Copyright 24sedam/S.Š.

Ministarka trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da su robne rezerve pune, da je srpsko tržište dobro snabdeveno osnovnim namirnicama i da će vlada ukoliko bude potrebno produžiti ograničenje cena, koje po važećim uredbama traje do početka maja.

- Snabdevenost tržišta je odlična i tako će i ostati. Uredba o ograničenja cena osnovnih namirnica je na snazi i ukoliko bude potrebe, mi ćemo je produžiti na još jedan period - rekla je Matićeva Tanjugu.

Podsetila je da je vlada donela uredbu o graničenju cene šećera kristala u pakovanju od jednog kilograma, brašna tipa „T- 400 meko“ u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašna tipa „T-500“ u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivog suncokretovog ulja od jednog litra, kao i svinjskog mesa - but i UXT mleka sa 2,8 procenata mlecne masti u pakovanju od jednog litra, i navela da ona važi do 2. maja.

Matićeva dodaje da uredba o ograničenju cene hleba "sava" od brašna „tip 500“ važi do 10. maja.

Istakla je da se svi maloprodajni i veleprodajni objekti pridržavaju ograničenja cena.

- Kada govorimo o Robnim rezervama, one su pune. Vlada je već donela odluku i one su dva puta reagovale, sa pozajmicom brašna odnosno žita, prvo je bilo 20.000 i 30.000 tona, što je išlo ka mlinarima i pekarima. Reagovali smo zbog cene hleba i kako bi snabdevenost tržišta bila dobra - navela je ministarka za Tanjug.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike