Otvoren nov parking na Aerodromu Nikola Tesla: Kapacitet više od 1.500 mesta

01.03.2022

10:22

0

Autor: 24sedam

Parkiralište ima video nadzor, savremeni sistem kontrole pristupa i LED osvetljenje

Otvoren nov parking na Aerodromu Nikola Tesla: Kapacitet više od 1.500 mesta
Tesla Parking_foto Luka Filipović (2) - Copyright Promo/Aerodrom Nikola Tesla/Luka Filipović

U okviru radova na modernizaciji Aerodroma Nikola Tesla, nedaleko od aerodromskog robnog terminala na putu prema Surčinu, otvoren je parking "Tesla“, saopštili su u kompaniji Beogradski aerodrom.

Kako navode, ovo je novo, izdvojeno parkiralište za automobile sa besplatnim autobuskim prevozom do terminala.

Za putnike 798 mesta

- Ovaj savremeni, zvanični aerodromski parking, izgrađen je na asfaltu, i svojom površinom od 36.400 metara kvadratnih obezbeđuje dodatni kapacitet postojećem parkingu ispred zgrade terminala. Imajući u vidu projektovano dugoročno povećanje saobraćaja i radove na uvećanju kapaciteta, cilj je da se u narednom periodu opsluži više putnika i poboljša ukupna pristupačnost, bez uticaja na kvalitet putničkog iskustva - ističe se u saopštenju.

Parking "Tesla“ namenjen je, kako dodaju, putnicima koji planiraju kraći, srednji i duži boravak na aerodromu. Obezbeđeno je više od 1.500 parking mesta, od čega 798 za putnike.

- Preostala parking mesta namenjena su vozilima osoba sa smanjenom pokretljivošću, taksi vozilima, rent-a-car agencijama i vozilima zaposlenih. Parkiralište je opremljeno LED osvetljenjem, video nadzorom, najmodernijim sistemom kontrole pristupa, a u planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila kao i perionica - navodi se u saopštenju.

Autobuski transfer do terminala je uključen u cenu parkinga, saobraća na svakih 10 minuta, a u periodu od 17 do 5 časova na svakih 20 minuta, a vožnja traje od pet do sedam minuta.

Cena parkinga iznosi 60 dinara po satu, 600 dinara po danu i 4.000 dinara za jednomesečno parkiranje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike