Konferencija o tržištu električne energije u Srbiji!

20.02.2022

22:33

0

Cilj skupa da obezbedi platformu za razmenu informacija

Konferencija o tržištu električne energije u Srbiji!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Perspektive tržišta električne energije u Srbiji u narednih nekoliko godina, kao i nove uloge učesnika na ovom tržištu, biće glavne teme konferencije "Privreda Srbije na tržištu električne energije", koja će se u utorak, 22. februara održati u Beogradu.


Organizator konferencije portal Balkan Green Energy News navodi da će konferenciju otvoriti potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i novi direktor Sekretarijata Energetske zajednice Artur Lorkovski, koji dolazi u svoju prvu misiju u Srbiju od kada je u decembru prošle godine preuzeo direktorsko mesto u toj organizaciji.

Organizatori ističu i da, za razliku od energetskih kompanija koje su tradicionalno dobri poznavaoci prilika u svom sektoru, kompanije iz drugih sektora nemaju isti nivo potrebnih znanja i informacija.

Zato je cilj skupa upravo da obezbedi platformu za razmenu informacija, znanja i ideja za bolje razumevanje trendova i novih modela na tržištu struje koje karakteriše ulazak novih igrača.

Konferencija se organizuje uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike, SEEPEX, Francusko srpske privredne komore, Helenskog privrednog udruženja Srbije, Nordijske poslovne alijanse u Srbiji i Privredne komore Srbije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike