Autoput duži od 10. februara: Ministar najavio otvaranje deonice Preljine – Pakovraće

11.01.2022

10:54

0

Tehnički prijem je u toku i autoput „Miloš Veliki“ biće uskoro duži za novu deonicu

Autoput duži od 10. februara: Ministar najavio otvaranje deonice Preljine – Pakovraće
Copyright Unsplash/ivan-bogdanov-

Ministar građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će deonica autoputa od Preljine do Pakovraća na autoputu „Miloš Veliki“ do 10. februara biti otvorena i dodao da je u toku tehnički prijem ovog dela, kako bi put bio bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

Rekao je da nije prioritet da se odredi precizan datum otvaranja i objasnio da je važno da će ova deonica u narednom periodu omogućiti lakši i brži saobraćaj, kao i rasteretiti ulaz u Čačak.

- Ta deonica je trebalo da bude završena 1985. godine i nije važno da li je gotova u januaru ili decembru. Pričam o autoputu koji će se koristiti narednih sto godina - kazao je Momirović gostujući na TV Prva.

Deonica praktično gotova

Naveo je da je deonica završena i da je sada u procesu tehničkog prijema, kako bi se ispoštovale najviše mere bezbednosti vožnje po autoputevima.

- Zamislite da smo pustili taj autoput i da se desila onakva nesreća kao što se desila u Novom Pazaru kada je predsednik Vučić bio pre dvadesetak dana. Mi moramo da se pridržavamo najvišeg nivoa bezbednosti koji postoji u Evropi i zato autoput nije pušten, iako su radovi praktično završeni - objasnio je ministar.

U martu vozom za polsa sta do Novog Sada

Ministar Momirović izjavio je danas da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta, po ceni karte koja neće biti veća od 1.000 dinara.

Najavio je da će do 10. februara ovaj deo autoputa biti otvoren i potpuno bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

Naglasio je da je ova deonica od izuzetnog značaja kako za putnike, tako i za Čačak u kome će se smanjiti nivo zagađenja, ali i unaprediti urbanistički razvoj grada.

žMomirović je istakao da je ovo značajan korak na koji se decenijama čekalo i naglasio da će se ovom deonicom znatno skratiti put od Čačka do Požege, kao i olakšati svima koji putuju od Beograda ka Čačku, Prijepolju, Priboju i Požegi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike