Pomama za vaučerima! Za prva tri dana prijavilo se 3.700 građana

04.01.2022

09:07

0

Na dan Božića će biti dežurno najmanje 10 pošta, a narednih prazničnih dana ne manje od 50

Pomama za vaučerima! Za prva tri dana prijavilo se 3.700 građana
24sedam/Goran Sivački

Za vaučere za odmor u Srbiji vlada veliko interesovanje, pa je u prva tri dana bilo 3.695 prijava, a od jutros 2 100, rekao je danas v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević.


On je za TV Pink rekao da očekuje da će 100.000 vaučera biti podeljeno brzo i efikasno.

Najavio je da će na dan Božića biti dežurno najmanje 10 pošta, a narednih prazničnih dana ne manje od 50.

Ko ima pravo da dobije vaučere

Vaučere mogu da dobiju građani iz devet kategorija stanovništva: penzioneri, studenti, zaposleni koji imaju primanja manja od 70.000, ljudi koji koriste tuđu negu i pomoć po osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, ratni vojni invalidi, civilni invalidi rata koji imaju pravo na tu pomoć, kao i nezaposleni koji su prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Ovih 100.000 vaučera pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za tu svrhu.

Matić je izrazila uverenja da će se u budućem periodu još vi


Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam