Kompanija “Promist” dala najbolju ponudu: Za HIP Azotaru 650 miliona dinara

06.05.2021

11:53

0

Odluku o prihvatanju ove ponude doneće Odbor poverilaca HIP Azotare, jer je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti te kompanije

Prinstcreen/Ministarstvo-privrede

Kompanija “Promist” iz Novog Sada dala je danas najbolju ponudu na javnom nadmetanju za kupovinu pančevačke Azotare u stečaju, od 650 miliona dinara.

Odluku o prihvatanju ove ponude doneće Odbor poverilaca HIP Azotare, jer je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti te kompanije.

Učestvovala je u javnom nadometnaju još jedna kompanija koja je samo potvrdila početnu cenu od 581 milion dinara, što je tek pet odsto procenjene vrendosti kompanije.

Fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja HIP-Azotara u stečaju ponuđena je na prodaju po treći put po dodatno umanjenoj početnoj ceni od 581,3 miliona dinara, objavila je u aprilu Agencija za licenciranje stecajnih upravnika.

Pročitajte još

Hemijska indstrija Pančevo Azotara se prodaje kao pravno lice, jedinstven fabrički kompleks, s proizvodnim pogonima i skladištima Amonijaka, Azota, AN-a, KAN-a, NPK i Karbamida, kao i sa objektima energetike, uprave i laboratorije. Azotara je u stečaju od polovine septembra 2018. godine.

 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti