Stigla pomoć i kulturi: Isplaćeni minimalci za 3.139 umetnika

22.06.2021

15:53

0

Autor: S. G.

Ministarstvo kulture i informisanja uplatilo je danas novac za samostalne umetnike i osobe koja obavljaju drugu delatnost u kulturi

Pixabay

U sklopu trećeg paketa pomoći privredi i građanima, radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije kovida 19, danas je isplaćena bespovratna novčana pomoć osobama koje samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako su naveli, za 3.139 osoba, u koje spadaju samostalni umetnici, samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni izvođači kulturnih programa i samostalni saradnici u kulturi isplatili su jednokratnu novčanu pomoć od po 30.900 dinara za period od dva meseca.

Pročitajte još

– U okviru ove pomoći obezbeđena su sredstva u budžetu Republike Srbije u ukupnom bruto iznosu od 230.943.000 dinara. Ovom isplatom bespovratne novčane pomoći danas je iobavljen prenos sredstava na račune 27 reprezentativnih udruženja radi dalje distribucije osobama koje obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi – navodi se u saopštenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti