Poštanska štedionica: Pokrenuta inicijativa za kupovinu Komercijalne banke u Banjaluci

18.06.2021

15:46

0

Autor: S. G.

Izvor: Tanjug

Štedionica je prema navodima medija zainteresovana i za Komercijalnu banku u Crnoj Gori i u Prištini

Banka Poštanska štedionica; Foto: Promo/Banka poštanska štedionica

Banka Poštanska štedionica potvrdila je danas Tanjugu da je pokrenula inicijativu za kupovinu Komercijalne banke u Banjaluci od NLB Grupe.

– Tačno je da inicijativa postoji, proces je u toku. Blagovremeno ćemo informisati javnost o novim detaljima – navedeno je u odgovoru Banke Poštanska štedionica.

Portal capital.ba ranije je objavio da je Banka Poštanska štedionica pismo namere za kupovinu Komercijalne banke Banjuluka poslala NLB Grupi koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd.

Tada je objavljeno da Štedionica, koja je u vlasništvu države Srbije, ima interesovanje i za kupovinu Komercijalne banke u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još

Prema tim navodima, Banka Poštanska štedionica ponudila je za Komercijalnu banku Banjaluka 60 procenata njene knjigovodstvene vrednosti, a rukovodstvo NLB Grupe spremno je da je proda za 100 procenata.

Država Srbija vlasnik je nešto više od 79 procenata akcija Banke Poštanska štedionica, a gotovo 20 procenata akcija je u rukama Pošte Srbije, dok su akcionari i Republički fonda za penziono i invalidsko osiguranje i Fonda za razvoj Republike Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti