Mask nastavio da prodaje akcije "Tesle", inkasirao 13 milijardi dolara

14.12.2021

08:15

0

Glavni izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask, prodao je akcije u svojoj kompaniji za gotovo 13 milijardi dolara od početka novembra

Mask nastavio da prodaje akcije "Tesle", inkasirao 13 milijardi dolara
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Jae C. Hong, File

Ilon Mask nastavlja da se rešava akcija „Tesle“ kako bi platio manje poreza. Od početka novembra, kada je na Tviteru „anketirao“ svoje pratioce da li da smanji svoj udeo za 10 odsto u tom proizvođaču električnih automobila, ukupno je zaradio gotovo 13 milijardi dolara.

Najbogatiji čovek na planeti (278 milijardi dolara imovine) je u ponedeljak prodao još 934.091 deonicu za 906 miliona dolara, da bi platio porez po osnovu opcija na akcije, prenosi Rojters.

Opcija na akcije predstavlja privilegiju zaposlenih u nekoj kompaniji da po povoljnijoj, unapred dogovorenoj ceni, kupe u određenom roku ili na određeni datum deonice firme.

Mask je juče takođe iskoristio opcije za kupovinu 2,13 miliona akcija po unapred utvrđenoj ceni od 6,24 dolara po akciji, na bazi paketa naknada koji mu je firma dodelila 2012. godine, prema informaciji američke Komisije za hartije od vrednosti objavljenoj na Vol Stritu.

Akcije "Tesle" su pale ponedeljak za pet posto, na 966,41 dolara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike