Vučić najavio pomoć države: 20.000 evra za rešenje stambenog pitanja!

24.11.2021

09:07

0

To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice, kazao je

Vučić najavio pomoć države: 20.000 evra za rešenje stambenog pitanja!
isak sabanovic zgrada foto nv (3) - Copyright 24sedam

- Najvažnija mera o kojoj razgovaramo su stanovi i ogromna pomoć, učešće koje će država bespovratno da da za mlade parove, ali će pravo svojine ići na majku - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da će to biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će biti direktna motivacija da se što pre izađe iz roditeljske kuće.

- To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20.000 evra to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, svaka prava ćemo vezivati za majku - dodao je predsednik.

- Smatramo da su ovo veoma važni zadaci pred nama. Samo mera za prvorođeno dete, ovo povećanje sa 100 na 300 hiljada dinara je 50 miliona evra više za to - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i još neke nove demografske mere.

O ceni gasa

Vučić je izjavio danas da je za našu zemlju i građane cena gasa od izuzetnog značaja.

Vučić je tokom obraćanja javnosti ukazao na to da ukoliko cena gasa iz Rusije bude 500 dolara po 1.000 kubnih metara, to će značiti godišnji direktan gubitak za našu zemlju od 600 miliona evra.

-Ako imamo cenu od 300 dolara po 1.000 kubnih metara, a nama je potrebno tri milijarde kubnih metara gasa na godišnjem nivou i ako dobijemo cenu od 500 koja je značajno bolja nego cena na berzi, to je direktno 600 miliona evra gubitka za našu zemlju na godišnjem nivou- pojasnio je Vučić.

Predsednik ističe da će to indirektno značiti gubitak od više od milijardu evra jer sa tom cenom Srbija neće moći da privuče investitore.

Kako je pojasnio, operativni troškovi kompanija će biti veći, to će uticati na inflaciju, a i dodatno će povlačiti cenu električne energije.

Vučić navodi da iz tih razloga ima tremu pred sutrašnji sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom iako ima, kako kaže, dobre i prijateljske odnose sa njim.

-Ali, imam odgovornost za zemlju i boriću se, boriću se za interese naše zemlje i zamoliću ga da nam izađe u susret. Znam šta ću da ga molim i nisam siguran da bih ja da sam na njegovom mestu to prihvatio. Odatle je trema, ali boriću se i moliću, moliću za svoju zemlju i narod - kazao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike