Tabakovićeva: Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve je u našoj zemlji

23.11.2021

21:38

0

"Sve što radimo, radimo sa ljudima i za ljude"

Tabakovićeva: Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve je u našoj zemlji
Pixabay


Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve zlato je povučeno u našu zemlju, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

- Imamo pun trezor zlata i nameravamo da nastavimo da ga kupujemo - rekla je Tabakovićeva.

Kaže da je pre nekoliko meseci predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a, kada je izašao iz sale, pitao da li su rezerve zlata Srbije "napolju" i rekao da misli da bi to zlato trebalo da se nalazi u Srbiji.

- Rekla sam da jeste u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj, i da je samo jedna tona ostala u Londonu, još iz "onog vremena". Vučić mi je rekao da misli da bi ono trebalo da bude ovde, u Srbiji, uz opasku: "Ne znaš šta se u svetu dešava" - navela je Tabakovićeva.

Kaže da je odmah, u roku od dva meseca, organizovala prebacivanje svih rezervi zlata u Srbiju.

- I sve zlato države Srbije je u trezorima NBS, preko 37 tona - naglasila je ona.

Kada je reč o predlogu budžeta za 2022. godinu, o kojem narodni poslanici danas započinju raspravu u Skupštini Srbije, Tabakovićeva je rekla da je budžet oprezno napravljen, to jest da je realno planiran.

- I daću punu podršku razvojnom budžetu, koji predviđa realizaciju infrastrukturnih projekata i ulaganje u razmenjive sektore i sve što doprinosi razvoju Srbije, ali tako da se ne zaboravi socijalna komponenta i održivost budžeta. Sve što radimo, radimo sa ljudima i za ljude - naglasila je Tabakovićeva za Pink.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug