Na ove četiri lokacije u Beogradu kvadrat se kreće od 800 evra: Evo gde možete najjeftinije do svog ključa

21.11.2021

09:14

2

Odnos cena u novogradnji i starogradnji razlikuje se za oko 400 evra

Na ove četiri lokacije u Beogradu kvadrat se kreće od 800 evra: Evo gde možete najjeftinije do svog ključa
trziste nekrettnina1 - Copyright Pixabay

Prosečna cena kvadrata u prestonici, u novogradnji, i dalje iznosi 1.981 evro, a prema podacima jednog domaćeg sajta za nekretnine - 2.216 evra, podaci su RGZ-a.

S druge strane, odnos cena u starogradnji je 1.459 evra (RGZ) naspram 1.837 evra. Ipak u Beogradu još uvek postoje lokacije na kojima se stan može pazarati za značajno niži novac, po ceni kvadrata od 800 do 1.000 evra. Evo koje su to najeftinije lokacije.

Miljakovac

U ovom kvartu, udaljenom 10-ak kilometara od centra grada, nadomak prelepe šume, izvora i parkova, moguće je naći dobre nekretnine (starogradnja/novogradnja), a prosečna cena po metru kvadratnom je oko 1.086 evra.

Pexels
 

Naselje koje pripada Čukarici, relativno blizu Žarkova, Banovog brda i Ade, već neko vreme ima "fiksnu cenu", tačnije cifre nisu mnogo rasle. Optimalno, cena po metru kvadratnom je od 1.024 do 1.308 evra, zavisno od lokacije, pozicije stana, tipa gradnje.

Mirijevo

Odemo li na skroz drugu stranu grada, dolazimo do zone koju nazivaju "gradilište", zato što se u Mirijevu neprestano gradi. Prosečna cena po kvadratu je 1.174 evra, s tim što je novogradnja skuplja i cifre dosta variraju u odnosu na to koji deo Mirijeva birate.

Profimedia
 

Petlovo brdo

Od ovog dela grada do centra vam treba dobrih 11,5 kilometara, a ono što mu je slaba tačka jeste prevoz, i generalno je lošije uređen i snabdeven od Vidikovca, koji je u blizini. To svakako utiče i na cenu. Na Petlovom brdu cena po metru kvadratnom je oko 1.113 evra, a neretko i manje, dok je na Vidikovcu cifra već napredovala do 1.300/1.400, a u nekim slučajevima i do čak 1.700 evra.

Borča

Ovaj deo grada, blizu Beograda, ali i Pančeva, nudi potpuni drugačiji doživljaj, više vojvođanski, a cena po kvadratu je i dalje u vrednosti od 850 evra.

Profimedia
 

Pritom, nije zanemarljivo to što Borča konstantno napreduje, pretendujući da postane centar nekih IT i poslovnih zbivanja, što bi svakako doprinelo daljem rastu naselja i atraktivnosti.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike