Pitajte notara: Javni beležnici sutra preko vibera savetuju građane

23.10.2021

14:46

0

Javni beležnici će u ponedeljak od 11 do 14 časova preko tri posebne linije na aplikaciji viber uživo odgovarati na pitanja građana

Pitajte notara: Javni beležnici sutra preko vibera savetuju građane
Copyright Profimedia

Javni beležnici, iliti notari, odgovaraće sutra preko vibera na pitanja građana ili ih uputiti na način na koji mogu da ostvare svoja prava.

Ovu uslugu za građane organizuje Javnobeležnička komora (JKS) Srbije povodom Evropskog dana pravde, koji se svake godine obeležava 25. oktobra, najavljeno je iz Komore.

JKS je pozvala građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa javnim beležnicima preko Viber aplikacije, na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Građani će moći da biraju da li će sa javnim beležnikom razgovarati video ili audio pozivom.

Evropski dan pravde je istovremeno i “dan otvorenih vrata” svih notarijata Evropske unije, koji toga dana na sličan način savetuju svoje građane.

Javni beležnici moći će da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike