Fabrika Leoni najavljuje: U Kraljevu ćemo proizvoditi 2.000 kablovskih setova dnevno

14.09.2021

11:52 >> 12:23

0

Autor: A.S.

Izvor: Tanjug

Leoni je u nedelju svečano otvorio svoju četvrtu fabriku u Srbiji

Fabrika Leoni najavljuje: U Kraljevu ćemo proizvoditi 2.000 kablovskih setova dnevno
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Nemačka kompanija Leoni objavila je danas da će fabrika u Kraljevu dnevno proizvoditi 2.000 kablovskih setova za automobile.

Leoni je u nedelju svečano otvorio svoju četvrtu fabriku u Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Pročitajte još:

Kako je navedeno, taj projekat će opremiti šest miliona vozila do 2030. godine.

Leoni je globalni dobavljač proizvoda i rešenja za upravljanje energijom i podacima u automobilskom sektoru i drugim industrijama, a u Kraljevu je otvorio svoju četvrtu i najveću fabriku Srbiji.

– Ovaj pogon nije samo najveća Leoni fabrika u Srbiji. U svom punom kapacitetu, zapošljavaće i najveći broj ljudi (do 5.000 do kraja 2023. godine), što kompaniju čini najvećim privatnim industrijskim poslodavcem u Srbiji. Leoni je do sada uložio više od 50 miliona evra u izgradnju i opremu svog novog proizvodnog pogona – navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Ovaj objekat predstavlja prvu novoizgrađenu fabriku u periodu od skoro 30 godina na teritoriji Kraljeva i očekuje se da će značajno doprineti smanjenju stope nezaposlenosti, povećati životni standard u toj regiji i ubrzati njen razvoj, kažu u Leoniju.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti