Ekskluzivni splav "Lukas" prodaje se za 666.000 evra: Novom odlukom Grada pogled na reku više neće biti isti

20.09.2021

11:58 >> 08:00

0

Autor: M.P.

Vlasnici splavova imaju rok od dve godine da prilagode svoje objekte na vodi novim pravilima

Ekskluzivni splav "Lukas" prodaje se za 666.000 evra: Novom odlukom Grada pogled na reku više neće biti isti
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Usvajanjem nove odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu moglo bi se reći da se čuvenim splavovima, barem onakvim kakve ih znamo, bliži kraj.

Prema odluci koja je usvojena početkom juna, na Savi i Dunavu mogu biti postavljeni objekti samo za određene namene: ugostiteljski objekti na vodi, plovila za potrebe marine, sportskog kluba na vodi, manifestacija, splav kućice za odmor i pontoni za pristajanje plovila koja vrše prevoz putnika u domaćoj linijskoj plovidbi.

Pročitajte još:

Zbog novih pravila, ali i kada se u uzme u obzir koronavirus, neki splavovi su već dati na prodaju. Tako, na sajtu nekretnine.rs, čuveni splav “Lukas”, poznat po “turbo” provodima, prodaje se po ceni od 666.000 evra, dok se splav-brod “Leonardo” prodaje po ceni od 200.000 evra.

Gradski urbanista Marko Stojičić izjavio je da vlasnici imaju rok od dve godine da usklade gabarite splavova, jer visinom neće smeti da ometaju pogled na spomenik.

Za svaki od tipova splavova planom je određena posebna zona u kojoj oni mogu biti smešteni. U odluci je navedeno i nekoliko zabrana: prljanje vodnog zemljišta oko objekta; ispuštanje otpadnih voda u vodotok; privezivanje objekta bez saglasnosti nadležnog javnog preduzeća; oštećivanje obale ispred plutajućeg objekta.

Pored toga, planom je određeno i plaćanje zakupa vodnog zemljišta, obavezni priključci za struju i vodu, kao i mnoštvo drugih uslova.

Luksuzni splavovi na prodaju

U potpalublju splava “Lukas” se nalazi stan površine 229 kvadrata, sa sve saunom, kupatilom, dnevnim boravkom i spavaćim sobama. U prizemlju je noćni klub površine 309 kvadrata, a iznad se nalazi galerija na dva nivoa površine 576 kvadrata. U oglasu se ističe i da je sama kupovina izuzetna investicija.

Takođe, na prodaju je oglašen i splav-brod “Leonardo”, koji je usidren prekoputa Pobednika. Ovaj objekat površine 700 kvadrata, sa dve sale kapaciteta 300 mesta, prodaje se po ceni od 200.000 evra.

Pročitajte još:

Na internetu je oglašen na prodaju i splav “Pirana” kod Beogradskog sajma. U oglasu se navodi da ovaj splav, koji se prodaje po ceni od 110.000 evra, ima sve dozvole i tehničku dokumentaciju, kao i da je registrovan za ugostiteljstvo. “Pirana” je više puta menjala vlasnika, a jednom prilikom je i cela izgorela, piše “Blic”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike