I za prevoznike isto važi: Mesečno 600 evra po autobusu, ako se ne otpuštaju radnici

11.02.2021

13:41 >> 15:11

0

Autobuskim prevoznicima danas je resorni ministar predstavio plan subvencija za narednih šest meseci težak 2,6 milijardi dinara

I za prevoznike isto važi: Mesečno 600 evra po autobusu, ako se ne otpuštaju radnici
Copyright Profimedia

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predstavio je danas autobuskim prevoznicima plan subvencija iz državnog paketa mera obuhvata bespovratno davanje po svakom autobusu 600 evra mesečno u narednih šest meseci, uz dva uslova. Prvi je malo neobičan – da se poseduju licence i posluju po zakonu, a drugi da ne otpuste više od 10 odsto radnika, što je klauzula primenjivana i kod svih ostalih firmi koje su uzimale pomoć iz državnih antikriznih paketa prošle godine.

– Uprkos velikim ekonomskim problemima u kojima se ceo svet nalazi uzrokovan pandemijom korona virusa, uspeli smo da obezbedimo subvencije za autobuske prevoznike koje uopšte nisu male – rekao je ministar Tomislav Momirović.

Pročitajte još:

Naglasio je da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sad, kao i da oni drže ne samo linijski nego i lokalni saobraćaj.

– Oni obezbeđuju da ljudi idu na posao… Mi smo kao vlada odvojili sredstva da im pomognemo da ove teške okolnosti prevaziđu i uveren sam da će ova pomoć biti dovoljna u narednom periodu, da ćemo zajedno pregurati ovu situaciju i vratiti se poslovanju kakvo je bilo u normalnim okolnostima – naveo je Momirović.

Sekretar Udruženja za saobraćaj PKS, Milica Dubljević, rekla je da će ova mera  omogućiti prevoznicima da zadrže i kvalitet i bezbednost.

IZ PKS su podsetili da u periodu vanrednog stanja skoro dva meseca taj sektor nije radio, da su prevoznici, nakon poboljšanja epidemiološke situacije nastavili da voze, ali da se mobilnost stanovništva apsolutno ne vraća u tokove kakvi su bili pre pandemije.

– Ogromna količina njihovih kapaciteta je i dalje parkirana i ova mera, pored svih ostalih mera koje su koristile i koje su im značile, bila je neophodna da bi ovaj sektor nastavio da radi i kvalitetno i bezbedno. Putnici će se nakon epidemije vratiti i bitno nam je da ima ko da nastavi da ih vozi – rekla je Dubljević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike