Plaćanje Dina karticom i na šalterima Uprave za trezor

14.02.2021

08:32

0

Domaćom platnom karticom mogu se izmiriti porez na imovinu, godišnji porez na dohodak građana, porezi na promet motornih vozila...

Plaćanje Dina karticom i na šalterima Uprave za trezor
Copyright Profimedia

Domaća Dina kartica je jedina kartica u Srbiji kojom je na šalterima Uprave za trezor moguće bez provizije izmiriti obaveze po osnovu poreza na imovinu građana, čija prva rata za 2021. dospeva na naplatu 17. februara, objavila je Narodna banka Srbije.

To isto važi i za izmirivanje godišnjeg poreza na dohodak građana, poreza na promet motornih vozila, poreza na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Isto tako na šalterima Uprave za trezor DinaCard karticom mogu se izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, kao i onima koji imaju podračune u Upravi za trezor.

Pročitajte još

Takođe i prema onima koji imaju račune u poslovnim bankama, to jest, mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP “Infostan tehnologije”, JKP “Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i slično), uz niske provizije.

Izmirenje poreza na imovinu građana može se obaviti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike