„Fortenova“ ponudila 31.900 dinara po akciji „Dijamanta“

17.02.2021

14:16 >> 15:37

0

Ponuda Fortenove za preuzimanje akcija biće otvorena do 10. marta

„Fortenova“ ponudila 31.900 dinara po akciji „Dijamanta“
Copyright Profimedia

„Fortenova grupa“, koja zajednički deluje sa „Agrokorom“, ponudila je da preuzme 3,85 odsto vlasništva, odnosno 10.500 akcija zrenjaninskog „Dijamanta“ i tako postane jedini vlasnik te fabrike, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

„Agrokor“ poseduju 96,15 procenata akcija, u vlasništvu „Dijamanta je 3,18 procenata, a vlasnici ostatka akcija su građani i druge kompanije.

Za svaku od akcija, deoničkarsko društvo za upravljanje „Fortenova grupa“, koja je u Hrvatskoj nastala posle kraha „Agrokora“, ponudila je 31.900 dinara. Ponuda „Fortenove“ za preuzimanje akcija biće otvorena do 10. marta, a isplata je isključivo u gotovom novcu.

Pročitajte još

„Dijamant“ je proizvođač ulja, masti i margarina, a u ponudi se navodi da osnovna delatnost te firme neće biti menjanja, poslovanje će biti unapređeno, a namera je da se investira u dalji strateški razvoj.

Dodaje se da realizacija strateških planova neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika, uključujući i njihov materijalni položaj.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike