Odlazi Žužana Hargitai: Direktorka EBRD za Zapadni Balkan na novoj dužnosti

30.03.2021

11:18 >> 11:33

0

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan, Žužana Hargitai, prelazi u maju na funkciju u Centralnu Aziju

Odlazi Žužana Hargitai: Direktorka EBRD za Zapadni Balkan na novoj dužnosti
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Žužana Hargitai, dosadašnja direktorka za Zapadni Balkan u okviru nove funkcije direktorke EBRD za Centralnu Aziju će rukovoditi poslovanjem banke u Kazahstanu,  Kirgistanu, Mongoliji, Tadžikistanu, Turkmenistanu i Uzbekistanu…

To je širok i raznovrsan region u koji je EBRD do danas uložila 13,7 milijardi evra (16,5 milijardi dolara) kroz skoro 890 projekata, saopšteno je iz evropske finansijske indstitucije.

Kao direktorka za Centralnu Aziju, Hargitai, koja je trenutno i direktorka kancelarije EBRD u Srbiji, radiće sa sedištem u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana, i takođe iz kancelarije banke u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana.

Hargitai će novu funkciju preuzeti 17. maja 2021. godine.

Pročitajte još:

Kao direktorka EBRD za Zapadni Balkan, Žužana Hargitai, po nacionalnosti Mađarica, upravljala je, osim u Srbiji, i aktivnostima ove banke u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Takođe je upravljala i sa viših rukovodećih pozicija u sedištu banke u Londonu, pre nego što je postala regionalna direktorka za Zapadni Balkan 2018. godine, gde je rukovodila novim rekordnim investicijama.

Na mestu izvršnog direktora EBRD-a za Centralnu Aziju, Hargitai nasleđuje Andrea Kusveka, koji je ranije ove godine imenovan za predsednika Nordijske investicione banke, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike