Kako do novčane pomoći: Za 60 evra od države već se prijavilo dva miliona građana

29.04.2021

11:33 >> 12:30

0

Svi punoletni građani Srbije mogu do 15. maja da se prijave za pomoć države, a proces prijave je vrlo jednostavan

Kako do novčane pomoći: Za 60 evra od države već se prijavilo dva miliona građana
Copyright Printscreen/Pixabay

Ukupno dva miliona građana se do ovog trenutka prijavilo za pomoć iz državnog budžeta od 60 evra, objavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Kako je napisao na svom Instagram nalogu, za prvih 35 sati od kada je počela prijava putem portala Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), interesovanje je ogromno.

– Nastavljamo da podržavamo naše građane – napisao je ministar.

Samo tri klika na sajtu Uprave za trezor

Podsetimo, svi punoletni građani Srbije mogu do 15. maja da se prijave za pomoć države, a proces prijave je vrlo jednostavan. Potrebno je da se prvo klikne na polje “podnošenje prijave“, upiše broj lične karte i banka kod koje građani imaju otvoren račun.

Ako neko nema otvoren račun ni u jednoj banci, u tom slučaju je potrebno da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplati novac, i u njoj će im automatski biti otvoren jednokratni namenski račun.

Jednostavna prijava za novčanu pomoć; Foto:Pixabay/ StartupStockPhotos

Za građane koji žele da se prijave putem telefona, to će moći od 5. maja kada počinje prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen. Pravo na ovu pomoć imaju svi punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii zaključno sa 23. aprilom 2021. godine.

Pročitajte još

Uplata novca do 20. maja

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, isplata prvog dela pomoći, 30 evra, za punoletne građane počeće 12. maja i očekuje se da će taj proces biti završen u roku od osam dana, odnosno najkasnije do 20. maja.

Ipak, pre toga, prvi će pomoć od 30 evra dobiti penzioneri, i to odmah posle prvomajskih i uskršnjih praznika, dok će korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni novac dobiti 7. maja.

Inače, penzioneri ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen. Takođe, isto pravilo da se ne prijavljuju važi i za korisnike socijalne pomoći, kao i osobe koje su na izdržavanju zatvorske kazne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike