Vakcinisanje uz bonus samo još danas: Prijava građana za 3.000 dinara počinje sutra

31.05.2021

05:40 >> 08:21

0

Prijavljivanje građana koji su se vakcinisali do 31. maja za novčanu nagradu kreće 1. juna i trajaće do 15. juna, a procedura je vrlo jednostavna

Vakcinisanje uz bonus samo još danas: Prijava građana za 3.000 dinara počinje sutra
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Danas je poslednji dan da se vakcinišu protiv kovida 19 svi građani koji žele da dobiju 3.000 dinara kao svojevrsnu novčanu stimulaciju države za takav čin. A već sutra (1. juna) počinje prijava za ovu novčanu pomoć, odnosno za tzv. nagradu za vakcinisanje, i trajaće sve do 15. juna.

Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina koji su do 31. maja dobili makar jednu (prvu) dozu bilo koje vakcine protiv kovida.

Uplata kreće već 12. juna

Što se tiče procedure, odnosno načina prijave, ona je slična kao i kod prijave za novčanu pomoć od 60 evra na koju imaju pravo svi punoletni građani Srbije. Naime, prijava će biti moguća na dva načina, elektronski putem sajta Uprave za trezor i telefonskim pozivom, i to na broj telefona koji će naknadno biti objavljen.

To praktično znači da će i za 3.000 dinara za vakcinisane građane biti potrebno ostaviti JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj korisnik ima otvoren račun. Ukoliko nema račun u banci, potrebno je samo da navede naziv banke u kojoj želi da primi novac, pa će on biti automatski otvoren.

Svi vakcinisani građani Srbije koji se prijave za novčanu pomoć dobijaju po 3.000 dinara; Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako su naveli u Ministarstvu finansija, novac na račune građana koji su vakcinisani makar jednom dozom bilo koje vakcine, a prijavili su se za ovu pomoć, biće uplaćen u periodu od 12. do 20. juna.

Takođe, značajno je pomenuti da penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć neće morati da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Fajzer, Astra Zeneka, Sinofarm i Sputnjik V.

U Srbiji je, inače, do sada vakcinisano barem jednom dozom više od 2,8 miliona ljudi, što je oko 41 odsto građana.

Još novca do jeseni…

Inače, u junu stiže i dodatna pomoć od 60 evra za nezaposlene građane koji su prijavljeni na Biro rada, a kojih prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje ima oko pola miliona. Za  ovu pomoć prijava nije potrebna.

Pročitajte još

Pored isplate u maju od po 30 evra svim prijavljenim punoletnim građanima, kao i penzionerima, ostatak od 30 evra (ukupno 60 evra) na njihove adrese stiže u novembru. Ali, pre toga, svi penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra u septembru.

Kada se sve sabere, punoletnim građanima ove godine sleduje ukupno 60 evra pomoći, dok će penzioneri pored tih 60 evra dobiti još 50 evra u septembru, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni građani će na računima u bankama imati ukupno 120 evra pomoći države u ovoj godini. Ukoliko su se vakcinisali, svima sleduje i bonus od po 3.000 dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike