Mladima veće pare ako se vakcinišu: Nagrada koja podstiče imunizaciju, ali i turizam!

01.06.2021

12:04 >> 13:37

0

Građani Srbije koji imaju između 16 i 30 godina, a koji se vakcinišu, najverovatnije će dobiti vaučere za putovanja vredne 50 evra

Mladima veće pare ako se vakcinišu: Nagrada koja podstiče imunizaciju, ali i turizam!
Copyright Profimedia

Mladi koji imaju između 16 i 30 godina, ukoliko se budu vakcinisali, dobiće vaučer za putovanje u vrednosti od 50 evra, saznaje 24sedam. Naime, kako su nam potvrdili turistički radnici bliski Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (JUTA), predlog je potekao upravo od njih, s ciljem da se mladi stimulišu na vakcinaciju, ali i da se pospeši turizam.

– Predstavnici asocijacije JUTA su već zvanično predložili resornim institucijama, Ministarstvu turizma, Kriznom štabu i Vladi Srbije, da mladi prilikom vakcinacije dobiju vaučer za turistička putovanja u vrednosti od 50 evra. Predlog je da država od tog iznosa subvencioniše 30 evra, a same turističke agencije 20 evra – kaže sagovornik 24sedam.

Ove navode potvrdio nam je i direktor asocijacije JUTA, Aleksandar Seničić. Kako navodi, vaučer bi mogao da se iskoristi za putovanje preko turističkih agencija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

– Predlog je upućen pre nekoliko dana a danas je dopunjen. Podržava ga Privredna komora Srbije a, koliko ja znam, naišao je na dobar prijem u Vladi. Očekujemo poziv na razgovor o detaljima, jer potrebno je utvrditi sa koliko novca bi mogla da u ovu svrhu raspolaže Vlada, kao i kada bi mogao da se najpre raspiše javni poziv za agencije koje žele da subvenicionišu ovakav program – kaže Seničić.

Ukoliko država pomogne da se obezbede vaučeri na 50 evra putem turističkih agencija za mlade od 16 do 30 godina koji se vakcinišu, kao jedan vid stimulacije i podizanja svesti, iz budžeta bi se finansiralo 30 evra, a turističke agencije bi dale 20.

– Agencije bi se odrekle svoje zarade na ovim aranžmanima – precizira Seničić.

Pročitajte još

Takođe, kako ističe Seničić, s obzirom na to da deca mlađa od 16 godina ne mogu da budu vakcinisana, za njih je PCR testiranje obavezno, pa je JUTA zatražila i da najmlađi, čiji su roditelji vakcinisani, budu oslobođeni plaćanja PCR testa.

Seničić smatra da bi na ovaj način roditelji bili dodatno motivisani da se vakcinišu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike