Mali: Isplata korisnicima restitucije počinje 2022. godine

15.12.2020

12:08 >> 12:18

0

Izmenama i dopunama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju utvrđuje se dinamika i tehnika emitovanja obveznica, istakao je Siniša Mali

Mali: Isplata korisnicima restitucije počinje 2022. godine
Copyright Profimedia

Izmenama i dopunama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju utvrđuje se dinamika i tehnika emitovanja obveznica, radi isplate korisnika restitucije kojima pripada obeštećenje, izjavio je ministar finansija Siniša Mali u parlamentu.

– Ukoliko iznos obeštećenja ne prelazi 1.000 evra po korisniku obeštećenja, ovim predlogom zakona se omogućava isplata isključivo u novcu, isplatom celokupnog iznosa, i to 31. marta naredne godine pod uslovom da su do 30. juna tekuće godine dobili pravosnažno rešenje – objasnio je ministar obrazlažući predložene izmene zakona.

On je dodao da je predviđeno da se obeštećenje u vidu državnih obveznica Srbije obavlja emitovanjem obveznica, jednom godišnje za iznos obeštećenja koji utvrđuje Agencija na osnovu donetih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna do 30. juna tekuće godine.

Osnovne elemente obveznica utvrdiće Vlada Odlukom o emisiji, na predlog Ministarstva finansija do 30. septembra tekuće godine, a na osnovu svih rešenja o obeštećenju koja su postala pravnosnažna od 1. jula prethodne godine zaključno sa 30. junom tekuće godine.

Pročitajte još: Narodna banka donela nove mere: Olakšice za otplatu kredita dužnicima pogođenim pandemijom

Pred poslanicima će se naći i izmene Zakona o akcizama kojima se predlaže donošenje srednjoročnog plana postepenog povećanja akciza na cigarete od 2021.do 2025. kroz povećanje svakih šest meseci za 1,5 dinara po paklici.

Mali je prestavio i izmene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i zakon o porezu na dobit pravnih lica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike