Mali: Nema razloga da država ne vrati PDV već sutradan

16.12.2020

14:08

0

Ministar je poručio da u Srbiji ima sve više uspešnih kompanija, čije potrebe država osluškuje i čini sve da podrži njihov razvoj

Mali: Nema razloga da država ne vrati PDV već sutradan
Copyright Ministar finansija Siniša Mali; Foto: Promo/Ministarstvo finansija

Država je pripremila značajne izmene zakona, koje treba da doprinesu još boljem funkcionisanju privrede, naglasio je ministar finansija Siniša Mali.

– Posebno je značajan Zakon o e-fakturama, koji će omogućiti da se PDV vraća u roku od jednog dana, što je i bio jedan od osnovnih zahteva privrednika. Nema razloga da država ne vrati PDV već sutradan – rekao je danas ministar na onlajn događaju “Partnerstvo za budućnost“, povodom predstavljanja četvrte po redu studije “Društveno-ekonomski uticaj Koka-kola sistema u Srbiji“.

Otvoreni za predloge

– Ukoliko smatrate da postoji još nešto na čemu bi trebalo da se poradi, da se ubrza, znajte da smo otvoreni za predloge. Otvoreni smo za sve što može da doprinese još većem unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji – naveo je ministar.

On je istakao da u Srbiji danas ima sve više uspešnih kompanija, čije potrebe država osluškuje i čini sve da podrži njihov razvoj i rast. Komentarišući uspeh američke kompanije Koka-kola u Srbiji, Mali je čestitao njihovom rukovodstvu akviziciju vodeće domaće konditorske kompanije Bambi, i poželeo im još veći uspeh.

– Što ste veći i uspešniji, više novca ćete zaraditi. Tako ćete i vašim zaposlenima dati veće plate, a s druge strane, imaćemo veći priliv novca u budžet Republike Srbije – istakao je Mali.

Pročitajte još

On je napomenuo da je uspeh privrede obaveza za Vladu Srbije, koja je 2020. godine bila izložena velikim izazovima.

– Ova godina je bila veoma izazovna, teška i vama i državi. Svi mi smo svesni da smo se suočili sa nikada većom ekonomskom i zdravstvenom krizom, zbog čega se od februara i marta borimo na ta dva fronta – naveo je on i dodao da je država učinila sve da u ovim teškim vremenima podrži privredu i da joj bude oslonac.

Ministar je naveo i da se nastavlja sa reformom Poreske uprave, a koja će dodatno doprineti efikasnosti, posebno kada je reč o zameni informativnih sistema sledeće godine, ali i ulaganja u kadrove. Mali se se posebno osvrnuo na uspeh koji ostvaruju američke kompanije u Srbiji i rekao da ga posebno raduje podatak da dve trećine njih planira da dodatno investira u našu zemlju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike