Ambasador Mađarske: Očekujemo više srpskih investitora

25.06.2024

21:01

0

Posebno je naglasio da je Mađarska zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća

Ambasador Mađarske: Očekujemo više srpskih investitora
Budimpešta - Copyright Pixabay

Ministarka privrede Adrijana Mesarović danas je razgovarala sa ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom o unapređenju privredne saradnje.

Mesarović je ocenila da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske na istorijskom nivou, zahvaljujući intenzivnom političkom dijalogu i saradnji dve vlade na svim nivoima, sa akcentom na česte susrete i odlične odnose predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

- Naši odnosi su temelji za dalji privredni razvoj i želimo da ih gradimo na toj čvrstoj osnovi - rekla je Mesarović i dodala da su Srbija i Mađarska upućene jedna na drugu i zbog tržišne povezanosti.

Ambasador Jožef Mađar istakao je da je Srbija najvažniji partner Mađarske u regionu. Pohvalno je govorio o velikim investicijama Mađarske u Srbiji i izrazio očekivanja da se više srpskih investitora pojavi na mađarskom tržištu.

Posebno je naglasio da je Mađarska zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća.

Sagovornici su se složili da je jedan od dobrih mehanizama zajedničko finansiranje malih i srednjih preduzeća radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

U cilju daljeg unapređenja odnosa, planirano je održavanje sledećeg sastanka Strateškog saveta saradnje u septembru 2024. godine, na poziv mađarske strane.

Strateški savet saradnje je osnovan 20. juna 2023. godine u Subotici, čime je potvrđena posvećenost obe zemlje produbljivanju partnerstva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike