Vučević: Država vodi računa o penzionerima - zaslužuju veće penzije!

15.06.2024

14:25

0

Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas - rekao je premijer

Vučević: Država vodi računa o penzionerima - zaslužuju veće penzije!
Miloš Vučević - Copyright Instagram milosvucevic

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da država vodi računa o penzionerima, koji zaslužuju veće penzije, kao i da bi one do kraja 2027. trebalo da budu duplo veće nego sada, u zavisnosti od ekonomskih pokazatelja.

- Posebnu pažnju zaslužuju penzioneri koju su istrpeli najveći teret ekonomske reforme. Država vodi računa o njima i penzije su veće nego 2014. godine. Penzioneri zaslužuju i veće penzije i moramo da jačamo ekonomiju da imamo bolji standard - kazao je Vučević novinarima tokom obilaska "Iriškog tunela“.

Premijer je rekao da će rado razgovarati sa penzionerima, da je to njegov posao i da je obaveza države da bude odgovorna prema njima.

- Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas. Pratićemo ekonomske rezultate i u odnosu na to, izaći ćemo sa vestima kada i koliko je moguće povećavati penzije u Srbiji. Treba biti obazriv i voditi računa i o finansijskoj situaciji Srbije, kao i geopolitičkoj - rekao je Vučević.

Dodao je i da je broj ljudi koji žive ispod standarda smanjen.

- Industrija je u rastu, 4,5 odsto je inflacija u maju. Prošle godine inflacija je bila tri puta veća, to je dobar pokazatelj rasta BDP-a. Narodna banka je smanjila referentnu kamatu. To sve stvara uslove za rast plata i penzija - zaključio je Vučević.

Pojedina udruženja penzionera tražila su sastanak s premijerom kako bi razgovarali o svom položaju i utvrđivanju zajedničke strategije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike