Bitkoin na 70.000 dolara, ETF-ovi imaju svoj dan

05.06.2024

12:25

0

Autor: R.B.

Najpopularnija svetska kriptovaluta, ali ne samo ona, nastavlja da jača

Bitkoin na 70.000 dolara, ETF-ovi imaju svoj dan
Copyright Profimedia

Bitkoin ne staje, otkako su stvar u svoje ruke na kripto tržištu preuzeli ETF spot fondovi. Samo u poslednjih 24 sada bitkoin je porastao za gotovo 3% i sada je na 70.940 dolara, javlja Barons.com.

To je još daleko od rekorda iz sredine marta, od 74.000 dolara, kada su dozvoljeni ETF spot fondovi i tržište preplavio optimizam.

Iako je u međuvremenu taj talas malo splasnuo, bitkoin se sada vrača i juče su ETF fondovi 887 miliona dolara u bitkoinu, podaci su kripto data firme CoinGlass. To je bio najbolji dan za fondove od marta.

Screenshot: Coinmarketcap
Kretanje bitkoina u poslednjih godinu dana

 

– Tokom prošle nedelje BTC spot ETF-ovi su iskusili postepene ali konstantan rast. Ukupan priliv je dosad 14 milijardi dolara – napisao je Mateo Greko, analitičar u investicionoj grupi za digitalnu imovinu Fineqia International.

Na dobitku je i druga po veličini kriptovaluta, eter, koji je porastao juče za procenat, na 3.798 dolara. To je mesečni rast od 20%.

A kod etera rast tek predstoji, jer američka Komisija za hartije od vrednosti je promenila pravila i dozvolila osnivanje i ETF fondova. Finalna dozvola se očekuje u narednim nedeljama ili mesecima.

Na dobitku su i manje kriptovalute, poput solane koja je porasla 2,23% juče i 4,9% nedeljno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike