Prvi eter spot ETF fondovi već u junu?

30.05.2024

09:21

0

Autor: R.B.

Veliki igrač u svetu finansija, Blekrok, dopunio je dokumentaciju koju je tražio regulator i novi kripto fondovi bi mogli da startuju brzo

Prvi eter spot ETF fondovi već u junu?
Ilustracija - Copyright Pixabay

Spot eter fondovi kojima se trguje na berzi (ETF), mogli bi da počnu da rade u SAD do kraja juna, smtraju analitičari nakon što je investicioni fond „Ble krok“ ažurirao ključnu dokumentaciju potrebnu za pokretanje koju je zahtevao regulator.

Eter je na spot tržištu sada vredan više od 3.700 dolara, a u poseldnjih mesec dana je na dobitku nešto manje od 18%.

Screenshot:coinmarketcap.com
Cena etera u poslednjih mesec dana

 

„Ble krok“ je 29. maja ažurirao obrazac S-1 (informacije o ulagaču početnog kapitala) za svoj „iShares Ethereum Trust“ (ETHA) s Komisijom za hartije od vrednosti (SEC), nedelju dana nakon što je regulator berzanskog tržišta odobrio njegovu prijavu 19b-4. Time se kompletira sve što je potrebno za listiranje hartije nekog fonda na berzi, piše poslovni portal Seebiz..

– Dobar znak. Verovatno ćemo uskoro videti prelom – napisao je analitičar „Bloomberg ETF-a“, Erik Balčunas u jučerašnjoj objavi.

On smatra da će uslediti još jedan krug za "fino podešavanje" SEC, ali i da je „"lansiranje krajem juna legitimna mogućnost“. Međutim, Balčunas je zadržao svoju procenu da će konačno odobrene stići 4. jula.

Analitičar „Bloomberg ETF-a“, Džejms Sejfart je rekao da je „Blek rokov“ ažurirani S-1 "gotovo sigurno angažman koji smo tražili" jer pokazuje da "izdavaoci i SEC rade na pokretanju spot eter ETF-a".

Oa vest dolazi istog dana kada je podnesak regulatoru pokazao da je „Hashdex“ povukao svoju ponudu za spot eter ETF, dan nakon što ju je SEC odobrio zajedno s „Blek rokovom“ i sedam drugih izdavaoca.

Izvor upoznat s aplikacijom rekao je za Cointelegraph da Hashdex "više ne namjerava napredovati s jednim sredstvom Ether ETF-a."

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike