Da li je vreme za keš kredite i zbog čega se najviše traže?

27.05.2024

11:06

0

Keš krediti predstavljaju najčešće brzo i efikasno rešenje u brojnim momentima, kao što su kupovine,

Da li je vreme za keš kredite i zbog čega se najviše traže?
Copyright Pexels

Očekivalo se da će određeno talasanje u kamatama na stambene kredite da uvedu možda promene kada govorimo o keš kreditima, međutim, situacija je sasvim drugačija, pa tako keš krediti beleže sve veći porast u smislu potražnje od strane stanovništva, ali i preduzetnika. Same vrste kredita i količine novca koje se potražuju, nisu ni približne, pa zato trenutna nestabilnost prvih nije uticala na potražnju drugih. Keš krediti su u ovom periodu godine veoma traženi, a ono što ih je u ovom momentu učinilo poželjnim jesu fiksne kamatne stope, brojne pogodnosti u pogledu vraćanja, kao i pogodnosti za određene grupe građana, kao što su penzioneri, recimo.

Keš krediti predstavljaju najčešće brzo i efikasno rešenje u brojnim momentima, kao što su kupovine, pa se tako uz pomoć pozajmice od strane banke kupuju laptopovi i tehnika uopšte, nameštaj i oprema za životni prostor, organizuju se renoviranja, ali se i ulaže u poslove...

Keš krediti za kupovinu laptopova i tehnike

Sve veći broj građana zahteve za pozajmice predaje bankama upravo zbog potrebe za određenom tehnikom koja je u skladu i u koraku sa novom, savremenom tehnologijom. Laptopovi su često jedan od željenih i potrebnih uređaja, kao i neki dodatni uređaji, pa čak i mobilni telefoni. Naravno, za standardne modele se keš krediti, prema tvrdnjama građana, nikada ne potražuju, jer postoje i druge opcije koje banke odobravaju u takvim situacijama. Međutim, za naprednu tehnologiju, a kada su u pitanju takvi laptopovi cena doseže visinu i od nekoliko hiljada evra, činjenica je da su krediti i često jedina opcija.

Ovakvim pozajmicama se rešavaju poslovne prepreke, jer ovakvi laptopovi čine osnovni alat dizajnerima, montažerima, videografima, fotografima i brojnim drugim profesijama. Usled toga se i radi o uređajima koje imaju brojne mogućnosti i funkcije koje utiču na visoku vrednost. Da bi se ostvario profit bitno je uložiti, pa nije ni čudo što se potražuju keš krediti, jer kada je u pitanju laptop cena to neretko zahteva.

Keš krediti za pokretanje malih biznisa

Određena poslovanja ne zahtevaju milionska ulaganja, niti ogromne prostore i teško priuštive mašine. Sve veći broj malih biznisa nastaje, a za njihovo pokretanje je potrebno svega nekoliko stotina hiljada dinara. Iako nije mnogo, u momentu kada poslovanje ne postoji, kao i određeni vid zarade, keš krediti predstavljaju jedinu opciju. Baš kao što je i slučaj sa laptopovima koje koriste vrhunski gejmeri, dizajneri i drugi, pa je ulaganje neretko jedino moguće kroz pozajmice, još je bolja opcija tu pozajmicu usmeriti kroz otvaranje sopstvenog biznisa koji će ubrzati onda i proces povrata pozajmljenih sredstava.

Krediti za opremanje doma

Laptopovi, kupovina tehnike uopšte, pokretanje malih biznisa, ulaganje u određene vidove opreme, kao i opremanje doma, najčešći su razlozi zašto se keš krediti uzimaju, pa ćak i u periodu kada inflacija nije stabilna, ali banke ipak daju povoljne i odgovarajuće uslove. Kupovina novog nameštaja, obnavljanje kućnih uređaja i aparata, prepravke u smislu krečenja, menjanja podnih i zidnih obloga, spadaju u najčešće razloge korišćenja bankovnih pozajmica.

Ovaj bi se niz mogao nastaviti, među najčešćim razlozima se svakako nalaze i troškovi školovanja, posebno za studente, pozajmice za putovanja, ali niz možete nastaviti i sami. Koji razlozi vas navode da i vid podnesete zahtev za neki keš kredit?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike