Uručeni ključevi dobitnicima stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi": Dragan poslao 412 računa i ne planira da prestane!

24.05.2024

12:04

0

Ukupan nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu, a u svakom od pet krugova izvlače se po dva stana

Uručeni ključevi dobitnicima stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi": Dragan poslao 412 računa i ne planira da prestane!
Srećni dobitnici - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas u Vladi Srbije ugovore sa dobitnicima stanova u drugom izvlačenju novog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i uručili im ključeve.

Ugovori su potpisani sa Mirjanom Milovanović iz Ćićevca koja je u izvlačenju u subotu 18. maja dobila dvosobni stan u Zemunskim kapijama i Draganom Radenovićem iz Kaluđerice koji je dobio jednoiposoban stan, takođe u Zemunskim kapijama. Milovanovićeva je postala vlasnik stana za račun u iznosu od 2.133 dinara koji je platila u Ćićevcu, dok je Radenoviću stan doneo dobitni račun od 1.502 dinara plaćen u Beogradu.

Mali je nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva čestitao dobitnicima i zahvalio im na učestvovanju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", jer kako je kazao, na taj način oni se zajedno sa državom trude da se izborimo sa sivom ekonomijom.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

- Kao što sam više puta i rekao, prema sivoj ekonomiji država ima nultu toleranciju i veoma je važno da građani Srbije to razumeju i da svaki put kada kupuju nešto uzimaju fiskalni račun. Kad god ne uzmete fiskalni račun ili kad god vam ne izdaju fiskalni račun, koristi od toga imaju samo ti koji vam to nisu izdali - rekao je ministar.

Kako je naglasio, sa fiskalnim računom i naplaćenim porezom deo novca ide u budžet i odatle se finansiraju plate, penzije, bolnice, škole, putevi, brze pruge i sve ono što Srbiju čini lepšom i boljom. Mali je dodao da je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", naišla na veliki odjek građana i da se trenutno u bazi nalazi 75 miliona jedinstvenih kodova, da je već pristiglo oko 62 miliona računa, odnosno da dnevno stiže milion i po računa.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

- Negde oko 480.000 građana Srbije već koristi aplikaciju Uzmi račun i pobedi. Ostaju nam još tri izvlačenja, poslednji će biti 8. juna, tako da pozivam sve građane Srbije da se pridruže ovoj nagradnoj igri, da zajedno gradimo svest o tome da treba da se borimo protiv sive ekonomije, da treba uzimati fiskalne račune, da na taj način gradimo jednu stabilniju, napredniju, bolju i uspešniju Srbiju - rekao je Mali.

Dobitnik jednoiposobnog stana u Zemunskim kapijama Dragan Radenović rekao je da je imao veliku sreću da je izvučen kao dobitnik stana, kojeg će dati deci.

On je rekao da je poslao 412 računa za ovo nagradnu igru i da je i u prethodnim ciklusima učestvovao i slao i kodove i koverte. Dodao je da će nastaviti i dalje da učestvuje.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Mirjana Milovanović iz Ćićevca, dobitnica dvosobnog stana u Zemunskim kapijama, kazala je da je veoma srećna i da će stan koji je dobila koristiti njena ćerka koja studira u Beogradu.

Ona je navela da je poslala 38 računa za ovu nagradnu igru i pozvala građane da šalju račune.

Novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" traje od 25. aprila do 8. juna 2024.

Ukupan nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu, a u svakom od pet krugova izvlače se po dva stana.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Aplikacija je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024. godine.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a mogu učestvovati svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike