Mali: Nikad veće interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiju

19.04.2024

19:33

0

To je posledica jedne odgovorne ekonomske politike koju sprovodimo već godinama unazad - naglasio je ministar

Mali: Nikad veće interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiju
Siniša Mali - Copyright F.S./ATAImages

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Vašingtonu, na investitorskom sastanku, sa predstavnicima najvećih američkih i međunarodnih kompanija i investicionih fondova i istakao da nikada nije bilo veće interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Ministar Mali je, u okviru učešća na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke, predstavio ekonomske rezultate Srbije i mogućnosti za ulaganje u našu zemlju i nakon sastanka rekao da je razgovarao sa predstavnicima više od 20 velikih investitora i da nikada nije video toliku zainteresovanost za ulaganje u Srbiju.

- Dan je bio veoma naporan, ali i veoma uspešan. I hoću da podelim sa građanima Srbije da nikada veće interesovanje investitora za Srbiju nije bilo nego danas - istakao je Mali.

Kaže da je i to njegov posao koji radi već šest godina - da razgovara svakodnevno sa investitorima.

- Ovoliku zainteresovanost da se dođe u Srbiju i investira, da se pomogne Srbiji na takav način, nikada do sada nismo imali priliku da vidimo, što je posledica jedne odgovorne ekonomske politike koju sprovodimo već godinama unazad. I to ne kaže samo Siniša Mali, ni Aleksandar Vučić, već to kažu MMF i Svetska banka i na kraju krajeva svi ovi investitori sa kojima sam se video danas, a bilo ih je više od 20, sa veoma preciznim pitanjima oko toga šta smo u Srbiji uradili i šta planiramo da uradimo - rekao je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike