Srbima počele masovno da stižu ove koverte! Ko je krio poreklo imovine, sledi mu drastična kazna

11.04.2024

22:00

0

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je danas da je do sada doneto jedno rešenje po primeni Zakona o poreklu imovine

Srbima počele masovno da stižu ove koverte! Ko je krio poreklo imovine, sledi mu drastična kazna
Copyright Profimedia

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je danas da je do sada doneto jedno rešenje po primeni Zakona o poreklu imovine ali da po ovom zakonu žalba odlaže izvršenje pa se sada čeka da se i period za žalbu završi.

Ona je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom početka novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", odgovarajući na pitanje novinara o rezultatima postignutim primenom ovog zakona, rekla da su u pripremi još tri rešenja, što će biti objavljeno u najskorijem vremenu.

- Ni u jednoj zemlji gde postoji ovakav zakon rešenja o porezu se ne donose često i brzo - istakla je ona.

Dodala je da se od juna prošle godine kada je imenovan pomoćnik za ovaj sektor krenulo sa ozbiljnim radom i da je prikupljen veliki broj podataka i informacija, obrađen veliki broj građana.

- Inspektori rade tako što se obraćaju svim bankama u kojima postoje podaci za određeno lice i onda se obraćaju katastru i ako se ispostavi da postoji razlika utvrđena zakonom od 150.000 dinara ili više između uvećanja imovine i prijavljenih prihoda, onda se mi se bavimo tim licima - rekla je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike