Značajni porasti na tržištu kriptovaluta: Bitkoin vodi, doužkoin ostvaruje impresivan skok!

28.03.2024

15:42

0

Značajni porasti na tržištu kriptovaluta: Bitkoin vodi, doužkoin ostvaruje impresivan skok!
Copyright Pixabay

Na svetskoj berzi kriptovaluta Bajnens, bitkoin je danas doživeo značajan porast od 2,74%, dostigavši vrednost od 65.707,25 evra po jedinici. Ovaj rast dolazi u trenutku kada je ukupan obim trgovine bitkoinima u poslednjih 24 sata zabeležio impozantnih 39,98 milijardi evra.

Tržište je obojeno optimizmom investitora, što se jasno vidi kroz Indeks straha i pohlepe, koji je danas dostigao nivo od 80, stavljajući tržište u kategoriju "ekstremna pohlepa". Ovakav stav investitora ukazuje na snažno verovanje u nastavak rasta vrednosti bitkoina.

Pored bitkoina, i druge kriptovalute su zabeležile značajne poraste. Itirijum (ETH) je porastao za 1,92%, dostižući cenu od 3.305,30 evra, dok je Bajnens koin (BNB) zabeležio rast od 3,23%, sa cenom od 540,86 evra. Jedan od najzapaženijih rasta dana zabeležio je doužkoin (DOGE), koji je skočio za neverovatnih 21%, dok je šiba inu (SHIB) porasla za 8,28%.

Najveća aktivnost trgovine zabeležena je sa bitkoinom, itirijumom i doužkoinom, dok su među kriptovalutama koje trenutno beleže najveći rast izdvojene REI, FOR i FIS.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike