Letovanje se približava: Šta ako već imate kredit u banci?

20.03.2024

10:00

0

Autor: R.B.

Leto je sve bliže, pravo je vreme za planiranje odmora, a keša ne bi trebalo da fali čak i ako se već ima kredit u banci

Letovanje se približava: Šta ako već imate kredit u banci?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sezona letovanja se približila, planiranje mora da počne, jer prošlo je već mesec dana otkako smo mogli da „studiramo“ ponude dobijene na beogradskom Sajmu turizma. A iz tih ponuda videlo se da cene smeštaja i aranžmana ni ove godine nisu propustile da se vinu u nebesa.

Tako sada na najpopularnijim srpskim destinacijama u Grčkoj – Halkidikiju i Tasosu, za četvorokrevetni apartman nedaleko od plaže treba izdvojiti između 800 i 1.500 evra.

Možda nekome i ne deluje previše, ali to je, znaju to iskusni ljubitelji Grčke, tek deo troškova. Da bi se do plaže uopšte stiglo treba platiti i avion ili autobus, gorivo za automobil, putno osiguranje, putarine…

A kada se na željenu destinaciju stigne, bitan je“tekući“ trošak i onaj oko hrane. Jedan porodični ručak u restoranu ove godine će koštati između 40 i 80 evra. Cene u tamošnjim marketima, doduše, nisu mnogo više od srpskih, ali na plaži i tamo gde se naplaćuju ležaljke i suncobrani, obavezna kafa ili hladni frape koštaju od tri do pet evra po osobi.

Sve u svemu, za ležerno desetodnevno letovanje za četvoročlanu porodicu potrebno je između 2.000 i 3.000 evra.

Ovo je već „pristojna suma“ za zasluženi godišnji odmor za koji mnogi u Srbiji uzimaju kredit. Ali, šta ako se već ima kredit u nekoj banci? Da li to znači da dok se on ne otplati nema ništa od letovanja?

Profimedia
Na letovanju se uvek pojave troškovi koje nismo očekivali

 

Naravno da ne jer, srećom, postoji refinansiranje, i to ne samo u banci u kojoj taj kredit imate.

Čak oko toga nema ni neke papirološke peripetije jer, na primer, kada podignite keš kredit za refinansiranje uz dodatni keš, u Mobi Banci svu komunikaciju sa bankom čiji kredit refinansirate Mobi Banka preuzima na sebe. Vaše je samo da svratite do jedne od Yettel poslovnica i podnesete zahtev uz mogućnost otvaranja tekućeg računa bez troškova, a potom možete da počnete da maštate o uživanju pod suncobranom.

A keš kredit ne morate ni da uzmete samo za trošak letovanja, jer banka daje fiksnu kamatnu stopu od 9,95% za refinansiranje iznosa od 1.000.001 do 3.500.000 dinara (oko 30.000 evra) za većinski eksterno refinansiranje, i to na rok otplate do 70 meseci.

Više informacija o ovome možete pronaći na linku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike