Zapadni Balkan o zelenoj tranziciji na investicionom forumu u Londonu

26.02.2024

10:21

0

Autor: R.B.

U centrali Evropske banke za obnovu i razvoj danas počinje šesti Investicioni samit našeg dela Balkana

Zapadni Balkan o zelenoj tranziciji na investicionom forumu u Londonu
Copyright Screenshot: EBRD

Lideri zapadnobalkanskih zemalja, među kojima je i Srbija, okupiće se danas u Londonu na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024.

Samit će biti održan u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a događaju će prisustvovati premijeri svih šest vlada iz regiona koji su potvrdili učešće, saopštila je EBRD, piše Biznis.rs.

Na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024 učestvovaće premijeri zapadnobalkanske šestorke – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, tzv. Kosova, Severne Makedonije i Srbije.

Cilj Samita je da istakne potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da promoviše regionalne i prekogranične projekte.

Zapadni Balkan je prioritetan region za EBRD kao jednog od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona, sa više od 18 milijardi evra uloženih do sada, podseća se u saopštenju.

Ovo je šesti investicioni samit Zapadnog Balkana koji organizuje EBRD. Prvi je održan u EBRD u februaru 2014. i po prvi put je okupio sve premijere regiona.

Poseban panel biće posvećen zelenoj energiji na Zapadnom Balkanu, budući da je zelena tranzicija jedan od ključnih prioriteta EBRD u regionu, dodaje se u najavi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike