"Radim posao koji niko ne želi za 13.000 evra mesečno": On nema završen fakultet, niti posebne veštine, a zarađuje više od lekara (VIDEO)

21.12.2023

22:00

2

Autor: M. Vu.

Godinama je lutao bez jasnog cilja u životu i osećao se "zarobljenim" u sopstvenim ambicijama, a onda se sve okrenulo

"Radim posao koji niko ne želi za 13.000 evra mesečno": On nema završen fakultet, niti posebne veštine, a zarađuje više od lekara (VIDEO)
Kori Rokvel - Copyright Printscreen/TikTok

Kori Rokvel (38) je nekada tvrdio da nema nikakve veštine niti obrazovanje, ali danas zarađuje godišnje 160.000 dolara, što je više od prosečne plate mlađih lekara - i to kao rudar.

Godinama je lutao bez jasnog cilja u životu i osećao se "zarobljenim" u sopstvenim ambicijama. Njegova potraga za stabilnim poslom dovela ga je do neuspeha i razočaranja, čak i kada je pokušao zadržati posao u lokalnom supermarketu.

Međutim, prekretnica u njegovom životu dogodila se kada mu je pružena prilika da radi kao rudar. Iako je u početku bio skeptičan zbog nedostatka prethodnog iskustva u toj oblasti, Rockwell je prihvatio izazov. Sa vremenom je otkrio svoj talenat i strast prema ovom poslu, što je rezultiralo ne samo finansijskim uspehom već i profesionalnim ispunjenjem.

- Bio sam izgubljen i nisam imao pojma što želim raditi, prenosi Daily Star.

- U to vreme nisam imao obrazovanje, nisam imao veštine, nisam imao devojku niti dete. Znao sam da ću protraćiti život, ako ne odem iz LA-a.

 

 

Rudar je od tada zaradio basnoslovnu platu i postao zvezda TikToka, gde snima svoje radne dane. Ali odluka koja mu je promenila život značila je da se mora odseliti daleko od blještavila i glamura LA-a. Agencija za zapošljavanje u rudarstvu ponudila mu je šestomesečni ugovor u 1000 kilometara dalekom gradu u Nevadi - gde već četiri godine radi.

Tvrdi da voli prljav posao i "nastoji biti najprljavija osoba u rudniku".

- Sada sam rudar - i posao mi je spasio život.

Bivši stanovnik LA-a zarađuje 37 dolara po satu - s bonusom do dodatnih 30 dolara po satu.

- Plata je dobra. Najviše što sam zaradio u godini je 160.000 dolara.

Ali odgovornost za detoniranje eksploziva, je ono što mu donosi najveći novac.

 

 

Međutim, posao nosi dosta opasnosti. Od kipuće vode koja izlazi iz zidova do ruševina koje padaju - rad u rudniku može biti zastrašujuć.

Međutim, iako je novac dobar, mora raditi 12-satne smene, sedam dana svake druge nedelje, kako bi ga zaradio.

I to počinje u 6 ujutro, gde ostaje duboko u zemlji u mraku sve dok njegova smena ne završi u 18 sati.

- Dok dođem kući, toliko sam psihički, fizički i emocionalno iscrpljen da mogu bez problema spavati 20 sati, objasnio je rudar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike