Telekom poslednje nedelje decembra isplaćuje dividendu akcionarima

11.12.2023

14:06

0

Lučić je naglasio je da je Telekom Srbija u poslednjih 20 godina platio više od tri milijarde evra za razne poreze

Telekom poslednje nedelje decembra isplaćuje dividendu akcionarima
Vladimir Lučić - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Generalni direktor Telekoma Srbije najavio je danas da će Telekom poslednje nedelje decembra isplatiti dividendu akcionarima od ukupno 6,7 milijardi dinara.

"Moram da kažem sa zadovoljstvom da smo mi kompanija koja svake godine isplaćuje dividende i da smo akcionarima do sada isplatili preko milijardu evra dividende", rekao je Lučić za Tanjug.

Lučić je naglasio je da je Telekom Srbija u poslednjih 20 godina platio više od tri milijarde evra za razne poreze, takse, razne naknade, kao i da je više od četiri milijarde evra u poslednjih 20 godina Telekom investirao u našu telekomunikacionu infrastrukturu u Srbiji i da su u tome učestvovali domaći izvođači. Lučić je napomenuo da je Telekom veliki i važan sistem za Srbiju i istakao da će Telekom imati još veći značaj u budućem digitalnom razvoju zemlje.

Dodao je da Telekom ima oko četiri miliona malih akcionara i da će ih Telekom isplatom dividende i ove godine obradovati, kao i državu. Skupština Telekoma Srbija ranije je donela odluku o isplati dividende iz poslovnih rezultata za 2022. godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike