Mali obišao porodicu Pašić koja je osvojila stan u Beogradu: Na poklon im doneo ikonu i kandilo

18.11.2023

11:52

0

Mali je kazao da je za ovu nagradnu igru poslato ukupno preko 285 milona fiskalnih računa

Mali obišao porodicu Pašić koja je osvojila stan u Beogradu: Na poklon im doneo ikonu i kandilo
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar finasija Srbije Siniša Mali obišao je danas porodicu Pašić iz Obrenovca, dobitnike glavne nagrade u Nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", četvorosobnog stana od 100 kvadrata na Novom Beogradu.

On je porodici uručio poklone među kojima je ikona njihove porodične slave i kandilo.

- Mislim da je ova nagrada otišla u prave ruke, ova porodica je izuzetno skromna i ja sam lično želeo da im uručim u ruke još nekoliko poklona - kazao je Mali.

On je poželeo ovoj porodici puno sreće, radosti i uspeha u novom stanu kojim oni, kako je dodao, rešavaju svoje stambeno pitanje jer su do sada živeli kao podstanari.

Ministar je zahvalio i svim ostalim građanima koji su učestvovali u drugom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" tokom koje su svake subote od 14. oktobra do 11. novembra u pet izvlačenja dodeljivana po dva stana.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Mali je kazao da je za ovu nagradnu igru poslato ukupno preko 285 milona fiskalnih računa i da preko milion građana ima otvoren nalog preko kojeg šalje račune.

- Na proleće krećemo ponovo sa nagradnom igrom, ali bez obzira na to pozivam građane da nastave da uzimaju fiskalne račune i da je to način da se borimo protiv sive ekonomije - naglasio je ministar finansija Srbije.

Prema njegovim rečima, od dela poreza koji se sliva u budžet od fiskalnih računa, grade se bolnice, škole, bolnice, vrtići, novi autoputevi, a podižu se i plate i penzije.

- Moja poruka građanima je da nastave da uzimaju fiskalne račune i da gradimo jednu lepšu i uređeniju Srbiju koju ćemo ostaviti našoj deci - kazao je Mali.

Porodica Pašić je u ovoj nagradnoj igri kako su kazali poslala ukupno 138.000 fiskalnih računa.

U proseku se dnevno za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" slalo oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je bio 1.046 dinara.

Nagradni fond ovog drugog ciklusa igre činilo je 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike