"Kupila sam 4 bananice za siromašne i dobila sam stan": Dobitnice u igri "Uzmi račun i pobedi" potpisale ugovore i dobile ključeve stanova

10.11.2023

20:35

0

Dve medicinske sestre iz Leskovca i Inđije uzele su svoje ključeve

"Kupila sam 4 bananice za siromašne i dobila sam stan": Dobitnice u igri "Uzmi račun i pobedi" potpisale ugovore i dobile ključeve stanova
Dobitnice stanova u "Uzmi račun i pobedi" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U četvrtom, jesenjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", srećne dobitnice su danas potpisale ugovore o vlasništvu svojih novih stanova u Vladi. Branka Avramović sada je ponosna vlasnica dvosobnog stana u naselju "Zemunske kapije", dok je Biljana Jovanović postala vlasnica trosobnog stana u novobeogradskom Bloku 63.

Dve medicinske sestre iz Leskovca i Inđije uzele su svoje ključeve. Starija koja na birou čeka penziju, dobila je veći stan. Njen dobitni račun od 27 dinara, potvrđuje da se dobro dobrim vraća.

"Kupila sam nešto pre toga i platila i onda sam videla krem bananice za decu od kolege, koji su baš siromašni. Ja sam uzela četiri krem bananice po 6,99 dinara da im odnesem. Oni su bili srećni, kao ja kada sam dobila stan", navodi Biljana Jovanović, dobitnica trosobnog stana.

Branka priznaje da sve zasluge za skeniranje i slanje preko njenog telefona pripadaju jednom članu porodice – njenom sinu.

Printscreen/RTS
 

"Poslali smo oko 2.300 računa, nekada mi je i sestra pomagala. Svi su mi donosili – mama, tata, cela porodica", dodaje sin Branke Avramović, dobitnice dvosobnog stana.

Poreska uprava i policija otkrili su i pokušaj koji je više od igre. Uhapšen je mladić koji je modifikovao račune u nameri da poveća šanse za dobitak. Nadležni podsećaju da je u novom sistemu e-Fiskalizacije svaki račun iz 225.000 prodajnih objekata u trenutku izdavanja vidljiv u Poreskoj upravi.

"Dakle, ti sistemi su potpuno zaštićeni i sposobni da vide i prepoznaju bilo kakve zloupotrebe, tako da sa jedne strane građani Srbije mogu da budu potpuno bezbrižni kada je sigurnost ovog sistema u pitanju, kao što je i ovaj primer pokazao. S druge strane, neka to bude upozorenje svima koji pokušaju da zloupotrebe jednu lepu nagradnu igru i jedan prelep poduhvat Vlade Srbije da se svi zajedno izborimo sa sivom ekonomijom", napominje Siniša Mali, ministar finansija.

U finalnom ovogodišnjem izvlačenju glavna nagrada je četvorosoban stan, a vlasnika će dobiti i jedan trosoban – oba u novobeogradskom Bloku 63.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike