Sutra stiže novac na račune ovim građanima: Isplata najavljenog povećanja primanja

09.11.2023

19:46

0

Penzije korisnicima iz kategorije samostalne delatnosti, kao i onima iz vojne i poljoprivredne isplaćene su zaključno sa 4. novembrom

Sutra stiže novac na račune ovim građanima: Isplata najavljenog povećanja primanja
Ilustracija - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Sutra ležu isplate i penzionerima iz kategorije zaposleni, svi penzioneri iz ove kategorije novac mogu očekivati sutra na svojim računima.

Penzije korisnicima iz kategorije samostalne delatnosti, kao i onima iz vojne i poljoprivredne isplaćene su zaključno sa 4. novembrom. Ministar finansija Siniša Mali najavio je isplatu penzija i korisnicima iz kategorije zaposleni, koje će biti isplaćene 10. novembra.

Mali je na konferenciji za novinare pre nedelju dana u Narodnoj banci Srbije rekao da je reč o vanrednoj indeksaciji i da će penzioneri od januara dobiti novu povišicu od 14,8 procenata.

Isplata 20.000 pomoći od države

Nedavno u Skupštini Srbije ministar finansija Siniša Mali istakao je da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
 

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i ostalih privremenih naknada kao i invalidima i korisnicima privremenih naknada PIO Fonda.

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike