Novembarski fenomen: Mesec popusta, kupovine i ulaganja

09.11.2023

09:53

0

Stižu nam nedelje popusta, ušteda i onog što je najprisutnije – megalomanskih kupovina. Da li je sve to potrebno i gde je najbolje uštedeti kada dođe "crni petak"?

Novembarski fenomen: Mesec popusta, kupovine i ulaganja
Copyright Promo/ depositphotos.com

Najbolji saveti finansijskih stručnjaka kažu da ulagati veliki novac u određene stvari koje inače ne biste kupili nije dobro, budući da i pored uštede koja se ostvaruje pri kupovini gubitak je neminovan. Međutim, novembar i crni petak, kao poseban datum u ovom mesecu, najbolji je period da se kupovine upravo dogode sada. Osim popusta koji se nižu jedan za drugim, pa negde iznose i po 70%, ušteda se ostvaruje i na količine, posebne ponude, a crni petak se nekada odnosi i na samu štednju. Da, dobro ste videli, nekada crni petak, kao i cyber monday donose posebne pogodnosti za štednje ostvarene baš u ovom periodu. Gde je najbolje uložiti svoj novac?

Kupovina bele tehnike za vreme black friday akcija

Posebne akcije uvek se odnose na belu tehniku. Ovo je najbolji period da se uloži u novi frižider, da se kupi nova veš mašina ili mašina za sušenje veša, šporet ili nešto sasvim drugo, čija cena u novembarskim danima postaje drastičnije niža. Naravno, tu je i zanavljanje u vidu manjih kućnih aparata, međutim, najveće uštede se ostvaruju kada su u pitanju komadi bele tehnike, pa tako jedna kombinovana veš mašina može biti jeftinija i do 20%.

Bosch veš mašine su su se pokazale kao jedan od željenijih predmeta inače, što zbog kvaliteta, tako i mogućnosti, pa ovo može upravo biti period kada će neka od njih postati baš vaša. A gde još možete ostvariti visoke uštede i povoljnosti?

 

Popusti na nameštaj za kuću

Korišćenje crnog petka u vidu akcija za garderobu, obuću, neke dodatne stvari, uvek je dobar potez ukoliko vam je nešto potrebno pa želite da sačekate malo da biste dobili po nižim cenama. Međutim, prava štednja se ostvaruje kada se ulaže u krupnije, komade koji zahtevaju veće finansijske izdatke. Među njima su definitivno nameštaj za kuću, od ormara i ležajeva, preko kompletnih garnitura i ostalog.

Uz sav trošak koji se ostvaruje tokom novembra, jedna bitna stvar može da se uradi, a to je štednja po posebnim uslovima!

Novembarska nedelja štednje

Black friday je događaj u celom svetu, obeležava dane kada se svuda troše prilično velike količine novca. Međutim, kod nas postoji i nešto što se zove nedelja štednje koja se najčešće pretvara u mesec štednje. Ako niste do sada čuli za posebne pogodnosti koje donosi devizna štednja u novembru, onda je vreme da otkrijete gde se kriju posebne kamate na oročenu štednju!

Promo/ depositphotos.com
 

 

Najveća kamata na deviznu štednju ostvaruje se upravo u novembru, budući da banke sa posebnim pogodnostima, a kamatama većim i za nekoliko posto, usled Svetskog dana štednje svim štedišama omogućavaju da svoj novac oroče i zarade više. Oročavanje novca nije njegovo čuvanje u bankama, već

predstavlja zaradu na položeno na posebno račun, a kada su kamate visoke, onda je devizna štednja isplativija. Na taj način možete već sada obezbediti zaradu za crni petak naredne godine ili već možete na veće sume ostvariti zavidnu zaradu.

Kada birate banku uvek proverite njenu sigurnost, uslove koje pruža, likvidnost i samu ocenu koju banka ima kada su njene opcije za deviznu štednju u pitanju, što će vam na kraju doneti mogućnost da se lako odlučite. O razlozima ovog tipa štednje možemo govoriti mnogo, ali je sigurno to da novac koji imate u formi ušteđevine, uvek postaje sigurniji u rukama banke, a isplativiji kada od njega i zarađujete. Zato je nedelja štednje najbolja opcija koju novembar donosi svima!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike