Mali: "Er Srbija" je slika i prilika napretka i uspeha naše zemlje

26.10.2023

23:10

0

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek rekao je da je neverovatno kako vreme leti i da mu deluje kao da je impresivna avantura na koju se "Er Srbija" otisnula počela koliko juče

Mali: "Er Srbija" je slika i prilika napretka i uspeha naše zemlje
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu svečano je obeležen jubilej - 10 godina postojanja naše nacionalne avio-kompanije "Er Srbija".

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je "Er Srbija" simbol uspeha, napretka i promena koje su se u Srbiji desile proteklih 10 godina.

- Sećamo se, kao juče da je bilo, 2013. godine, kad je predsednik Vučić zamolio šeika iz Emirata da nam pomogne u restrukturiranju tadašnjeg JAT-a. A tadašnji JAT, dame i gospodo, imao je preko 400 miliona dolara obaveza duga. Imao je, ako se ne varam, 11 aviona i nije imao budućnost. To je bila slika i prilika Srbije, tada 2012-2013. godine, Srbije koju smo nasledili - rekao je Mali.

Kako je naveo, nakon teških pregovora, uz pomoć "Etihada", strateškog partnera, preokrenuta je situacija i stvorena "Er Srbija", pa se od kompanije "Jat ervejz", koja je bila na ivici bankrota, napravila najbrže rastuća i najveća regionalna nacionalna avio-kompanija.

 

 

- To je bila prosto neverovatna šansa i san, koji smo mislili da nikada nećemo sanjati, i uspeli smo u tome. I to je zasluga svih zaposlenih, rukovodstva i svih građana Srbije. I zato je ono što je prošla "Er Srbija" proteklih 10 godina - slika i prilika uspeha i napretka naše zemlje - naveo je Mali.

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek rekao je da je neverovatno kako vreme leti i da mu deluje kao da je impresivna avantura na koju se "Er Srbija" otisnula počela koliko juče.

- Čini se da "Er Srbija" dobro stari - kao vino. Baš kao i svi mi sa njom. Izborili smo se do sada sa brojnim izazovima, među kojima je jedan od najvećih bila pandemija - istakao je Marek.

Prema njegovim rečima, naročitu zahvalnost duguje svim zaposlenima u kompaniji, bez kojih "Er Srbija" ne bi bila tu gde je danas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike