U ovoj zemlji je zaista luksuz posedovati automobil: Vozačka dozvola košta devet miliona dinara! Evo o čemu se radi

08.10.2023

22:00

0

Autor: Lj. S.

Automobili su zahvaljujući ovim cenama daleko van domašaja

U ovoj zemlji je zaista luksuz posedovati automobil: Vozačka dozvola košta devet miliona dinara! Evo o čemu se radi
Singapur - Copyright Profimedia

U jednoj od najskupljih zemalja na svetu, Singapuru, automobil se oduvek smatrao luksuzom, a stvari su još više zakomplikovane poskupljenjem vozačke dozvole koju morate da imate ukoliko želite da upravljate bilo kojih vozilom.

U pitanju je desetogodišnji sertifikat o pravima - dozvola koju morate da imate, pre nego što vam uopšte dozvoljeno da kupite vozilo, a koji sada košta rekordnih 76.000 dolara (8,9 miliona dinara).

AP Photo/Zen Soo, File
 

Ovim dokumentom samo potvrđujete da imate pravo na posedovanje standardnog automobila kategorije A, sa malim i srednjim motorom od 1.600 kubika. Oni koji žele nešto veće, kao što je SUV, moraće da izdvoje 106.630 dolara za licencu kategorije B, kako je preneo CNN.

Ovo je samo početak, jer tek kada platite za dokument, možete da krenete da razmišljate o kupovini automobila, što je poseban trošak, piše revija HAK.

Sistem kvota u Singapuru je uveden 1990. godine, kako bi se raščistio saobraćaj i smanjile emisije štetnih gasova u državi koja ima 5,9 miliona stanovnika, ali uz ima i impresivnu mrežu javnog prevoza.

Kao što možete da pretpostavite, automobili su zahvaljujući ovim cenama daleko van domašaja prosečnog stanovnika Singapura, gde je prosečna plata u 2022. godini bila oko 7.300 dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike