Za ovaj posao vam nije potrebna škola, a plata je i do 5.000 evra!

04.10.2023

12:28

0

Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene veštine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem

Za ovaj posao vam nije potrebna škola, a plata je i do 5.000 evra!
Ilustracija - Copyright Foto: Profimedia

U današnjem vremenu, visoke plate nisu više rezervisane samo za one sa visokim stepenom obrazovanja. Dok su se nekada visoke plate smatrale sinonimom za visoko obrazovanje, današnji trendovi na tržištu rada donose promene koje otvaraju vrata prilici za mnoge ljude bez visoke školske spreme.

Na domaćem portalu za pronalaženje posla, nedavno je postavljen oglas koji je privukao mnogo pažnje. Poslodavac u Beogradu traži dispečera za američku kompaniju koja posluje u Srbiji. Ono što je privuklo pažnju jeste mesečna zarada koja može da dostigne čak do 5.000 evra. Ove cifre su nekada bile nedostupne domaćem stanovništvu, ali promene na tržištu rada su dovele do ovog preokreta.

Šta je to što omogućava ljudima da ostvare dobro plaćen posao i zavidne plate, bez obzira na njihovu školsku spremu?

Ključ je u posedovanju određenih veština koje su trenutno visoko tražene na tržištu. Za oglas za dispečera, američka kompanija nije postavila visoke uslove u smislu formalnog obrazovanja. Umesto toga, ističu se drugi kriterijumi.

Prvo, kandidat treba da ima najmanje 2 godine radnog iskustva u industriji transporta.

Drugi uslov je poznavanje engleskog jezika, što je očekivano s obzirom na internacionalnu prirodu poslovanja kompanije.

Pixabay
 

Pored ovih uslova, poslodavac traži da kandidat bude timski igrač, ljubazan, energičan, samostalan i inovativan. Takođe, mora biti spreman da radi u popodnevnoj smeni do ponoći, prateći američko radno vreme.

Odgovornosti dispečera u ovoj kompaniji uključuju koordinaciju ruta, upravljanje rasporedom i pružanje podrške vozačima kako bi postigli uspeh u svom poslu.

Bonusi i neograničen potencijal zarade

Ono što ovaj posao čini još primamljivijim je ne samo visoka plata koja se kreće od 1.500 do 5.000 evra, već i dodatni benefiti koje kompanija nudi. Zaposlenima se pruža pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci kako bi se istakli u svojoj ulozi i doprineli poslovanju kompanije. Kompanija takođe naglašava mogućnost rasta i napredovanja u karijeri, kao i bonus i proviziju, obećavajući neograničen potencijal zarade.

Ovaj primer jasno pokazuje da tržište rada evoluira i da visoke plate više nisu rezervisane samo za one sa formalnim obrazovanjem. Važnost praktičnih veština, radnog iskustva i sposobnosti prilagođavanja novim zahtevima tržišta sve više dobija na značaju, omogućavajući ljudima različitih obrazovnih pozadina da ostvare uspeh i finansijsku stabilnost.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike