Dve lepe vesti za penzionere: Od danas važe penzionerske kartice, a stižu i penzije veće za 5,5 odsto

01.10.2023

08:19

0

Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umenjenjem putarina za najstarije

Dve lepe vesti za penzionere: Od danas važe penzionerske kartice, a stižu i penzije veće za 5,5 odsto
Ilustracija - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, stupaju na snagu danas, kada će i penzije biti uvećane za 5,5 odsto. Detaljan spisak pogodnosti koje ostvarujete sa Penzionerskom karticom pogledajte u posebnom tekstu.

Predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da će penzionerske kartice omogućiti sugrađanima da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

 

"Možete da posetitie više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti", rekla je Branbić u subotu u Obrenovcu, gde je prisustvovala Digitalnoj ekspediciji.

Brnabić je apelovala i na ostale penzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.

Priključilo se 640 firmi i institucija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da današnji 1. oktobar Međunarodni dan starih, donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji - penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Mali je, nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

 

"Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umenjenjem putarina za najstarije", rekao je Mali u subotu.

Pogodnosti u Poštanskoj štedionici

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je istakao da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice i dodao da je ona jedan od načina kojim država pokazuje da joj je briga o penzionerima prioritet.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica je rekao da preko tekućih računa kod ove banke penziju prima 664.000 penzionera i naveo da penzionerima koji imaju Penzionersku karticu i otvore tekući račun kod ove banke u prvih šest meseci neće biti naplaćivana naknada za vođenje računa.

Oni koji imaju karticu moći će i da raspolažu penzijom do sedam dana pre zvaničnog dana uplate, a biće im niže i naknade za vođenje tekućih računa.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike